Luna viitoare se va face selectia investitorului pentru constituirea societatii private care va construi cartierul de locuinte in zona Bulevardul Muncii - Pasunea Someseni din municipiul Cluj-Napoca.

Conform Hotararii Consiliului Local, ofertele se vor face pana in data de 05.06.2006, iar selectia de oferte va avea loc doua saptamani mai tarziu, in data de 19.06.2006. CL Cluj-Napoca va avea o participatie in cota parte de 51% din capitalul social al societatii comerciale ce va fi infiintata.

Contributia Consiliului Local al municipiului Cluj-Napoca va consta, se pare, in terenul situat din zona Bulevardul Muncii - Pasunea Someseni, cu o suprafata de 203 hectare. Costul expertizei tehnico-valorice de evaluare a terenului va fi suportat tot de municipalitatea clujeana.

Selectarea investitorului privat se va face in functie de numarul de locuinte colective care vor fi predate etapizat pana la finalizarea investitiei Consiliului Local.

Locuintele colective vor avea caracter social si vor avea una sau doua camere. Ca prima conditie, investitorul va trebui sa faca dovada experientei similare in constructia de locuinte, din care sa rezulte ca a investit suma de trei milioane euro intr-un proiect similar.

Cartierul va cuprinde 650 de locuinte individuale, 250 locuinte colective, o unitate de invatamant (scoala), sediu pentru o primarie de cartier, o sectie de politie si un cabinet medical.

In sarcinile investitorului vor intra asigurarea si instalarea infrastructurii necesare (introducerea retelelor de drumuri, retele de canalizare, electricitate, gaz, apa, telefonie), precum si realizarea din surse financiare proprii a parcarilor, zonelor verzi si iluminatului public a intregului cartier.

Lucrarile vor fi finalizate in aproximativ trei ani de la adjudecarea licitatiei.