Mult-asteptata continuare a filmului de mare succes „Basic Instinct", care a avut incasari de 350 de milioane de dolari, o aduce in prim-plan pe Catherine Tramell (Sharon Stone), celebra autoare de best-seller-uri politiste, care si de aceasta data ajunge de cealalta parte a legii. Dr. Michael Glass (David Morrissey), un controversat psihiatru criminalist din Londra, are acum o noua misiune.

Trebuie sa realizeze profilul psihiatric al lui Catherine Tramell. Suspectata ca ar avea legatura cu moartea misterioasa a unui star sportiv, Tramell reuseste sa il atraga pe Glass in capcana sa de minciuni si seductie. Granitele profesionale dintre Glass si Tramell sint date uitarii, in momentul in care seducatoarea Catherine se foloseste de instinctele primare.

Este o lupta psihologica, ce culmineaza cu momentul in care Glass trebuie sa faca o alegere care le va schimba vietile pentru totdeauna.

Sex # putere

„Prima data cind am citit scenariul, eram in Rwanda, in toiul filmarilor «Shooting Dogs»", marturiseste regizorul filmului, Michael Caton-Jones. „Nu avea coperti, asa ca nu stiam ce este de fapt. Agentul meu mi-a spus doar atit: «Trebuie doar sa-l citesti si apoi sa ma cauti!» M-am gindit ca era un thriller, nu stiam ca era vorba despre «Basic Instinct 2».

Credeam ca ceva din acest scenariu era destul de bun si nu putea fi prea departe de ceea ce filmam in Africa la momentul respectiv. Asa ca m-am gindit ca mi-ar prinde bine o schimbare", a mai spus acesta. Caton-Jones a fost atras si de aspectele noir ale scenariului si de faptul ca personajul Catherine Tramell este singurul fir care leaga filmul de primul „Basic Instinct".

„Vroiam sa fac ceva care sa fie foarte diferit de primul film. Trebuia sa stabilesc, astfel, un echilibru intre cele doua extreme – sa le ofer oamenilor ceea ce au avut prima data si sa fac ceva complet diferit, care sa nu aiba nici o legatura cu primul film. Era un soi de echilibristica pe care trebuia sa o fac, dar cred ca a iesit pina la urma", afirma regizorul.

In ceea ce priveste scenele sexy, Michael Caton-Jones a precizat ca acestea trebuie folosite cu masura. „Am simtit cu putere faptul ca sexul ar trebui tratat ca orice alta emotie din film. Daca nu avea un scop dramatic, nu avea ce sa caute acolo. Nu are nici un sens sa incarci filmul cu sex doar de dragul sexului. Altfel, ai putea foarte bine sa faci un film porno", a precizat acesta.

Potrivit regizorului, in „Basic Instinct 2", sexul inseamna putere: „Sint forme diferite de sex: sexul din dragoste, sexul patimas, sexul pe fuga. Eu am simtit, intr-adevar, in acest caz ca sexul inseamna putere si cine controleaza pe cine. Sexul este o arma in acest film!" Alaturi de Stone si Morrissey, din distributie mai fac parte David Thewlis, Charlotte Rampling si Hugh Dancy.

Filmul va rula in Sala Rosie a cinematografului Glendale, de la Moldova Mall, incepind de astazi, timp de o saptamina, de la orele 20.30 si 22.45.

„Viata la volum maxim"

Tot de astazi, iesenii vor mai putea viziona la cinematograful Glendale alte doua productii: „Dj Superstar – Viata la volum maxim", care va rula in Sala Rosie astazi de la orele 14.00, 16.15, 18.30, simbata si duminica de la orele 11.45, 14.00, 16.15, 18.30 si de luni pina joi de la orele 14.00, 16.15, 18.30, si „Omul din interior" – in Sala Albastra, astazi de la orele 14.15, 17.00, 19.45, 22.30, simbata si duminica de la 11.30, 14.15, 17.00, 19.45, 22.30 si de luni pina joi, de la orele 14.15, 17.00, 19.45, 22.30.