Fostul primar al municipiului Cluj-Napoca, senatorul PRM Gheorghe Funar, care este si secretar general al acestui partid, pare sa fi iesit din gratiile liderului Corneliu Vadim Tudor. Acesta din urma a tinut o conferinta de presa in capitala Transilvaniei in care a anuntat ca formatiunea politica pe care o conduce pregateste o posibila formula de guvernare.

Printre membrii "cabinetului din umbra" propus de Vadim Tudor nu se regaseste, insa, Funar.

Liderul PRM a declarat ca senatorul este un foarte bun organizator si ca este foarte potrivit pentru rolul de secretar al camerei superioare a Parlamentului. Corneliu Vadim Tudor a spus ca, desi nimeni nu contesta fondul bun al fostului primar, cateodata trebuie sa il tempereze pe acesta.

In schimb, pe lista liderului PRM se regasesc cativa dintre rivalii politici ai lui Gheorghe Funar.

Astfel, vicepresedintele executiv al partidului, Lucian Bolcas, ar fi propunerea formatiunii politice pentru postul de ministru al Justitiei, senatorul Mihai Ungheanu ar fi varianta pentru functia de ministru al Culturii, istoricul Gheorghe Buzatu pentru fotoliul de ministru al Educatiei, iar senatorul Ilie Ilascu ar gira portofoliul pentru romanii din Diaspora daca PRM ar putea sa formeze Guvernul.

Divortul politic dintre Vadim si Funar este accentuat si de faptul ca senatorul nu l-a insotit pe seful sau de partid in vizita pe care acesta o face in Transilvania. In timpul campaniei electorale din 2004, liderul PRM nu a trecut pe la Cluj-Napoca pentru a-l sustine pe Funar, care trebuia sa dea cea mai grea batalie politica.

Funar, abandonat de seful sau

Presedintele PRM a ocolit orasul si in timpul campaniei electorale pentru alegerile generale. Mai mult, o serie dintre apropiatii fostului primar au fost exclusi din partid. Este vorba de fostul deputat Dan Brudascu, cel care a fost, pana in anul 2000, purtatorul de cuvant al Primariei.

In schimb, rivalul actualului senator, fostul presedinte al filialei clujene a PRM, deputatul Petru Calian, a devenit vicepresedinte la nivel national al partidului, pana in momentul in care a decis sa plece la conservatori. Incet, Corneliu Vadim Tudor l-a impins pe Gheorghe Funar in ipostaza unui lider local.

Si asta, desi secretarul general al PRM a fost presedinte al PUNR si a candidat in doua randuri la Presedintia Romaniei din partea acestui partid.

Ultimul act s-a consumat in aceasta primavara, cand Gheorghe Funar a fost impins sa devina presedinte al filialei clujene a PRM, desi el ar fi preferat sa ii rezerve acest rol singurului consilier judetean pe care il mai are partidul in judet, Petru Gus.