Consilierii locali ai PD din municipiul Timisoara, in frunte cu viceprimarul Dorel Borza, liderul filialei democratilor, au incercat sa blocheze, in ultimul plen, un proiect privind suplimentarea amplasamentelor pentru refugii de calatori in statiile de transport in comun si a numarului de panouri publicitare.

Dupa aproape jumatate de ora de discutii si acuzatii insa, proiectul a trecut, chiar cu ajutorul celui mai virulent dintre consilieri, democratul Ovidiu Ciuhandu.

Inainte de momentul adevarului, alesul local s-a rugat la propriu de colegii din plen sa aiba verticalitate, sa fie transparenti si sa nu voteze proiectul sustinut de tizul sau, primarul orasului, Gheorghe Ciuhandu. Democratii au cerut licitatie publica si nu atribuirea directa catre firma "Exclusiv Media", numita acum "News Outdoor" SRL, in baza unui contract existent din 2000.

In discutii s-a implicat inclusiv Dorel Borza, care, de obicei, nu este prea activ la aceste sedinte.

De data aceasta, viceprimarul a acuzat chiar ca proiectul este "un jaf" si ca toti stiu asta, doar ca se ascund "dupa deget".

Liderul grupului PSD din CL, Sorin Grindeanu, a dorit sa afle de la secretarul municipalitatii daca proiectul este legal sau nu, iar cum Ioan Cojocari a dat asigurari ca este "superlegal", Borza l-a acuzat ca este "inconsecvent", pentru ca are dovezi ca panourile nu au extras de carte funciara si, deci, amplasarea lor pe domeniul public ar fi ilegala.

Astfel, viceprimarul a cerut sa fie organizata licitatie publica, la care sa participe si firma in cauza, dar demersul sau a fost oprit de Grindeanu, care i-a amintit ca un membru al executivului nu poate face amendamente.

Exasperat de discutii, primarul le-a solicitat consilierilor sa transeze, prin vot, odata pentru totdeauna, cererea firmei, care sta pe masa edilului de un an. Spre surprinderea tuturor, proiectul a fost aprobat cu 21 de voturi pentru, 2 impotriva si o abtinere.

Verificarea listei cu modalitatea de vot a aratat ca inclusiv Ovidiu Ciuhandu a votat "pentru", desi nu era de acord, in timp ce colegii de partid s-au abtinut sau au fost contra. Ciuhandu a motivat ca a votat gresit... de suparare.