Fostul liberal Nicolaie Giurgiteanu s-a instalat, miercuri, cu acte in regula, in fotoliul lasat liber de Ion Groza. In sedinta de Guvern, numirea lui Giurgiteanu a fost validata, ca urmare a rezultatului obtinut de acesta la concursul din zilele 18 si 19 mai, organizat de Agentia Nationala a Functionarilor Publici. Numai ca proaspatul subprefect a aflat de numirea sa oficiala de la presa.

Nimeni dintre oficialii de la Bucuresti sau din Craiova nu il anuntasera de decizia luata. „A, da? Nu stiam. Nu imi zise nimeni nimic. Dar ma duc si eu acum acasa si o sa ma uit“, a declarat, miercuri seara, bucuros, Nicolaie Giurgiteanu.

Subprefect cu planuri, dar pe limba lui

Fara sa astepte sa vina numirea de la Guvern, Nicolaie Giurgiteanu s-a si apucat de proiecte. „Eu vreau sa fac ceva pentru oamenii astia din judet. Am demarat chiar niste actiuni foarte serioase“, sustine proaspatul subprefect de Dolj.

Printre proiectele sale se numara „aducerea unor investitori pentru fabrica de avioane“si „crearea unui centru de invatamint economic ID la Calafat, ca stiti ca eu provin din invatamintul universitar“. Nici nu a inceput insa prea bine Giurgiteanu sa-si puna in aplicare proiectele ca deja intimpina greutati. De comunicare.

Doar ca, de data aceasta, cauza problemelor sale nu mai vine de la capatul telefonului, asa cum a patit-o cu doua saptamini in urma, cind se declara „terorizat“ telefonic de un deputat de Dolj, fost coleg de partid cu Giurgiteanu. Acum, subprefectul are probleme de comunicare la propriu.

Giurgiteanu se intelege mai bine in germana decit in limba nativa. „Am adus investitorii germani pentru fabrica de avioane, dar cei de acolo nu mai tin legatura cu mine. Nu mi-au dat nici un telefon, ca sa ma tina la curent.

Dar am vorbit cu germanii si am inteles ca reprezentantii fabricii de avioane din Craiova ar fi trebuit sa plece in Germania cu o propunere concreta. O sa ma interesez sa vad ce se mai intimpla“, s-a plins proaspatul subprefect de Dolj.