Radu Theodor, fost angajat de frunte al Militiei Romane, actual consilier local si presedinte al Organizatiei de Pensionari din PD, l-a „deconspirat“ in cadrul unei sedinte a CLM pe colegul sau, Ionut Stroe, presedintele Directiei Judetene de Tineret Dolj, numindu-l, in gura mare, comunist.

Stroe a confirmat ulterior, abia stapinindu-si risul, ca Radu Theodor avea informatii exacte: „Am avut un rol important in ierarhia partidului comunist. Am fost comandant de detasament in clasa a patra.“ Stroe avea 10 ani la Revolutie.

Ionut Stroe, consilier local din partea PNL si presedintele Directiei Judetene de Tineret Dolj, a marturisit ieri intreaga sa implicare in sistemul comunist. Asta dupa ce, in timpul penultimei sedinte a CLM Craiova, Radu Theodor i-a strigat lui Stroe in gura mare, astfel incit sa se auda in toate primaria, ca e comunist.

Motivul - Stroe votase la fel ca si consilierii din PSD la unul dintre punctele de pe ordinea de zi.

Radu Theodor, fost angajat de frunte in Militia Romana, indeplineste, simultan cu functia de consilier judetean, si rolul de presedinte al Organizatiei Pensionarilor si Persoanelor de Virsta a treia din PD. „Comunistul“ din colimatorul sau, presedintele Directiei de Tineret Dolj, avea in jur de 10 ani la Revolutia din ’89.

„I-a facut muci lui Ceausescu“ si a fost retrogradat

Stroe isi aduce aminte ca ajunsese la un moment dat sa ii controleze pe colegii sai de Abecedar la teme si la batistute. „Am fost comandant de detasament, pina cind m-au retrogradat, in clasa a patra, in functia de comandant de grupa.

I-am facut muci lui Ceausescu pe cartea de citire si m-a retrogradat tovarasa invatatoare. Eram foarte dezamagit. Nu mai ieseam in fata clasei sa dau raportul. Trebuia doar sa controlez rindul de la perete. Aveam trei lucruri in atributii: sa controlez temele, batistutele si sa fac lista cu cei indisciplinati“, a recunoscut actualul vicepresedinte al Biroului Municipal al PNL Craiova.

Radu Theodor le cam are cu informatiile

„Intr-adevar, nu stiu de unde, dar domnul Radu Theodor era bine informat. Imi aduc aminte ca nici macar nu ma multumeam cu insignele pe care ni le dadea la sfirsit de an «tovarasa», ma duceam la chiosc sa imi mai iau ca sa am multe in piept“, a mai spus Stroe, cu o sinceritate debordanta, exteriorizata printre risete mocnite.

El a demonstrat astfel cum a parcurs lungul drum de la un piept plin de insigne oficiale si neoficiale, la un soi de disidenta (nu multi aveau tupeau „sa ii faca muci lui Ceausescu pe cartea de citire“ - n.r.) si retrogradare in numai patru anisori.