Cel mai asteptat eveniment muzical al anului, Premiile Muzicale Romanesti 2006, s-a consumat la sfarsitul acestei saptamani. Covorul rosu, explozia de vedete, recitalurile din sala, concertul fetelor de la Sugababes sunt cateva dintre reperele “Galei Premiilor MTV Romania”, editia a patra, desfasurata in premiera la Cluj-Napoca.

Clujul s-a transformat pentru o seara in capitala muzicii, gratie “Galei Premiilor MTV Romania 2006”, desfasurata sambata seara la Sala Sporturilor “Horia Demian” din Cluj-Napoca. Evenimentul s-a bucurat de prezenta a numeroase vedete, personalitati din diferite domenii, dar si de un public generos, care a umplut tribunele Salii Sporturilor.

Din “meniul” manifestarii nu au lipsit celebrul covor rosu, pe care s-au afisat, rand pe rand, o parte din invitati, spectacolul de lumina si sunet, precum si numeroase efecte pirotehnice.

O mare de oameni a luat cu asalt platoul Salii Sporturilor, incepand cu ora 19&00, pentru a asista la aparitia pe covorul rosu a vedetelor invitate la eveniment. Primii care au onorat manifestarea au fost reprezentantii autoritatilor locale clujene.

Pusi la patru ace, alaturi de consoartele lor, invitatii au trecut in graba prin fata aparatelor de fotografiat, pentru a-si ocupa locul in sala de spectacol. Printre acestia Adrian Popa, viceprimarul liberal al Clujului, democratul Sorin Apostu, prefectul Clujului Alin Tise, cuplul Horea Uioreanu - Elena Ceusan, deputatul PD Daniel Buda, Ioan Pacurar, seful Politiei clujene.

Nici primarul Emil Boc nu s-a lasat prea mult asteptat de clujeni, intrucat a aparut pe covorul rosu, alaturi de primii invitati, la brat cu sotia sa. Acesta si-a exprimat dorinta ca “Premiile Muzicale Romanesti MTV” sa ramana la Cluj, asemeni Festivalului International de Film Transilvania, care se desfasoara de cinci ani consecutiv la Cluj-Napoca.

Tot printre primii sositi s-a numarat si seful Agentiei Nationale de Administratie Fiscala, Sebastian Bodu.

Spre deosebire de politicieni si reprezentantii autoritatilor locale, artistii s-au lasat indelung asteptati de fani si de aparatele de fotografiat. Anna Lesko, Trident, Anda Adam, Loredana Groza, Morandi, Mandinga, Simplu, Directia 5, Akcent si chiar United Nations si-au facut aparitia pe covorul rosu.

Fiecare dintre invitati a afisat o tinuta lejera, inedita sau chiar de-a dreptul extravaganta. Morandi si Mandinga au adus foarte multa culoare pe covorul rosu, in timp ce baietii de la Simplu au impresionat prin tinuta deosebit de eleganta pe care au afisat-o, renuntand la haine largi in favoarea costumelor.

De cealalta parte, Andreea Banica, Anna Lesko si fetele de la Trident au preferat sa imbrace tinute care sa le evidentieze formele. Zeci de clujeni au asteptat si aparitia fetelor de la Sugababes pe covorul rosu, lucru care, insa, nu s-a intamplat. Dintre trupele straine invitate, doar United Nations au onorat covorul rosu.

Acestia au stat cuminti la fotografii si au raspuns intrebarilor adresate. Mai mult, ei au declarat ca le place muzica promovata de Morandi si ca si-au facut cumparaturile din Cluj.

Amfitrionii “Premiilor Muzicale Romanesti MTV 2006”, membrii trupei HI-Q, alaturi de invitati, i-au intretinut pe cei prezenti in incinta Salii Sporturilor, pe parcursul a mai bine de patru ore. Startul a fost dat chiar de piesa gazdelor, iar finalul a fost reprezentat de recitalul fetelor de la Sugababes.

Printre norocosii ce si-au adjudecat premiile, la cele 14 categorii puse in joc, s-au aflat cei de la Dj Project - pentru Cel mai bun dance, Akcent - Cel mai bun grup, Loredana - Cea mai buna interpreta solo, Heaven - Cel mai bun artist debutant, Parazitii - Cel mai bun hip-hop, Proconsul - Cea mai buna prestatie live.

Premiul pentru cel mai bun videoclip, categorie ce a fost votata doar in seara evenimentului, a fost adjudecat de Morandi - Fallin‘ Asleep. Premiul Red Dress a fost acordat trupei Sugababes.

Din program nu au lipsit nici recitalurile celor mai in voga artisti romani, dintre care unii au preferat prestatii live. Au fost si duetele deosebit de interesante& Puya si Keo, Loredana si Stefan Banica Junior sau Blondy si Taraful din Clejani. Prestatiile live au fost intens aplaudate si sustinute de cei prezenti in sala.

Programul a cuprins si un moment de umor pus in scena de Nicu Bendea, de la Comedica. Finalul a fost punctat de mult-asteptatul recital al fetelor de la Sugababes, care a incheiat ce-a de-a patra editie a “Premiilor Muzicale Romanesti MTV 2006”.