Pornind de la bancurile, deja notorii, care circula pe seama primarul Clujului, Emil Boc, am incercat sa aflam cum ar reactiona politicienii clujeni pusi fata in fata cu bancuri pe seama propriilor lor persoane.

Politicienii clujeni care au fost pusi in situatia de a auzi bancuri despre propria persoana spun ca s-au amuzat copios. Cei mai multi le considera un mod de comunicare sociala. Altii, in functie de cine le-a trimis, recunosc ca le-ar lua drept usoare atacuri politice.

“Tot timpul aud bancuri la adresa mea, dar nu pot decat sa ma amuz, pentru ca le iau ca atare, sunt niste picanterii. Daca cineva se supara greseste. Fiecare politician isi asuma anumite responsabilitati cand devine persoana publica. De aceea, chiar daca devine tinta unor glume, trebuie sa se distreze pe seama lor”, declara presedintele UDMR Cluj, Laszlo Attila.

Si consilierul local UDMR Fekete Emoke este de parere ca pentru bancuri nu ar trebui acuzata nici o persoana, intrucat ele sunt doar o modalitate de amuzament. “Inca nu am auzit bancuri despre mine si nici cu domnul primar. Daca ar fi sa aud, bineinteles ca as rade, desi au o critica ascunsa. Dar nu as acuza pe nimeni de implicatii strict politice”, precizeaza consilierul.

Liberalii rad cu masura

Liberalii recunosc ca ar rade la bancurile bune, cele care automat le-ar creste imaginea, dar ca nu ar acuza neaparat pe cineva de implicatii politice. “Acum depinde si de banc. Daca e unul prost la care nu rade nimeni, m-ar deranja, dar daca in schimb e unul bun, mi-ar creste imaginea si normal ca rad.

Oricum glumele nu ma supara neaparat si nu le-as lua drept atacuri politice”, este de parere consilierul local Ciprian Paun. Colegul de partid, dar consilier judetean, Ioan Petran este putin mai precaut si considera ca este important si din partea cui vine bancul. “Trebuie sa fii celebru, asa ca primarul, ca sa auzi bancuri despre propria persoana. Eu inca nu am auzit despre mine.

Cu siguranta le-as lua ca pe niste glume bune, dar conteaza si din partea cui vin. Oricum nu le-as trata foarte mult ca pe un atac politic”, afirma Petran.

Democrati acizi

Democratii recunosc ca nu au auzit bancuri la adresa lor, dar sunt de parere ca le-ar trata cu indiferenta. “N-am auzit bancuri la adresa mea. Nu cred ca as reactiona in vreun fel, deoarece nu cred ca m-ar afecta. Mai degraba le-as trata cu indiferenta”, considera deputatul PD Daniel Buda.

De cealalta parte directorul tehnic al primariei, Sorin Apostu, marturiseste ca ar rade doar daca bancul ar fi spus intr-un context corect, in caz contrar s-ar abtine. “Intotdeauna am fost considerat un tip cu simtul umorului dezvoltat. Nu am auzit bancuri despre mine, dar daca ar fi sa aud bineinteles ca as rade, daca ar fi spus intr-un context corect.

Ori sa transformi un banc vechi si sa-l trimiti, in timpul serviciului, pentru ca nu ai altceva mai bun de facut, nu e un context corect. Daca bancul e tendentios m-as abtine”, precizeaza Apostu.

Conservatori cu simtul umorului

Reprezentantii conservatorilor clujeni inca nu au auzit bancuri despre propriile persoane. Cu toate acestea, ar lua eventualele glume ca atare, intrucat se considera persoane cu un foarte bun simt al umorului. “Am un simt al umorului foarte dezvoltat, dar pana acum nu am auzit bancuri la adresa mea. In definitiv, nici nu sunt o persoana atat de importanta.

Nu le-as lua ca atacuri politice, ci drept glume menite sa mai detensioneze scena politica”, recunoaste Gratiela Iordache, deputat PC.

Nici Andro Marinel, presedintele PC Cluj-Napoca, nu le considera, neaparat, atacuri politice. “Pot sa fie atacuri politice, depinde de cine le trimite, dar mai degraba trebuie luate ca glume. Oricum pana acum nu am auzit bancuri la adresa mea”, subliniaza conservatorul.

PRM si PSD, pro bancuri

Consilierul judetean Petru Gus s-ar amuza de bancurile pe seama sa: “Inca nu am auzit bancuri la adresa mea, dar as rade copios daca ar fi de calitate. Daca nu, cred ca m-as supara, dar nu le-as cataloga drept atacuri politice. Si nici macar bancuri cu Boc nu stiu”, marturiseste consilierul.

De cealalta parte, Vasile Dancu, deputat PSD, considera bancurile un mod de comunicare sociala. “Am auzit bancuri la adresa mea si nu m-am suparat. Am destul umor incat sa le inteleg. Ele fac oricum parte din folclorul contemporan si reprezinta un mod de comunicare sociala.

E adevarat ca pot fi cea mai buna forma de atac politic, cu cel mai mare impact, dar cred ca cei in cauza ar trebui sa le ia simplu ca pe niste glume si nimic mai mult”, apreciaza social-democratul.