Inspirati de fanii care au propus pe site-ul www.bestmusic.ro mai multe denumiri pentru noul album, cei de la Sistem au hotarat ca noul disc sa se numeasca “ SisTeMpo”. Discul va fi lansat oficial maine, cand baietii canta in deschiderea trupei Depeche Mode.

In urma cu cateva saptamani, vizitatorii site-ului Bestmusic au fost provocati de baietii de la Sistem sa gaseasca un titlu pentru noul lor material. Fanii trupei de butoaie au reactionat prompt si au venit cu cateva sute de variante, astfel ca numai la trei zile de la lansarea concursului zeci de fani aveau postate denumiri pentru noul album.

Printre acestea “O 9 senzatie”, “Amnesia”, “Noua revolutie”, “Xplosive” sau “Next level”. Pentru a-i stimula pe fani sa propuna titluri, in competitie au fost si premii specifice - mp3 playere, discuri si postere semnate de membrii trupei.

Concursul a fost lansat din mai multe motive: “Ideea ne-a venit in primul rand pentru ca nu aveam noi un titlu pentru album, dar si pentru a afla parerea fanilor, a celor care ne iubesc muzica, despre cum ar trebui sa sune titlul discului”, declara Claudiu Purcarin (Nasu‘), unul dintre membrii trupei.

In urma propunerilor venite din partea fanilor, baietii de la Sistem s-au oprit asupra uneia, astfel ca noul material al trupei se va numi “SisTeMpo”. Discul va fi lansat oficial maine, in ziua in care baietii urca pe aceeasi scena cu Depeche Mode.

“SisTeMpo” cuprinde 12 piese, printre care figureaza si prima balada Sistem, dupa cum au declarat, intr-un interviu acordat site-ului Bestmusic, membrii formatiei.

Cel mai nou material semnat Sistem include mai multe voci, mai multe colaborari, pe care artistii le-au facut cu nume cunoscute pe piata muzicala, precum Andra, dar si cu voci necunoscute, intrucat au dorit sa dea o sansa de afirmare celor talentati.

In ceea ce priveste noul album, s-a lucrat mult timp la el. Din acest motiv cei de la Sistem au lipsit de la emisiunile televizate si din concerte, dedicandu-se mai mult lucrului in studio, dupa cum declara Robert Magheti, unul dintre membrii trupei. Dupa discul “ Industrial” lansat in 2004, “ SisTeMpo” este cel de-al patrulea album din discografia trupei.