Testele Nationale pentru absolventii clasei a opta au intrat pe ultima suta de metri. Ieri, toti elevii din tara care s-au inscris la examenul de capacitate au sustinut proba la matematica.

La nivelul judetului Cluj, din cei aproape 6 mii de absolventi inscrisi au absentat 99 de elevi de la testul la matematica. Elevii au avut de rezolvat varianta cu numarul 2, extrasa de presedintele Comisiei nationale pentru organizarea si desfasurarea Testelor Nationale, Liliana Preoteasa.

Dupa aceasta proba urmeaza astazi testul la alegere dintre geografie si istorie.

Ministrul Educatiei, Mihail Hardau, a anuntat ca in urma incidentului de sambata, cand subiectele la istorie au ajuns in mana unui jurnalist, profesorii au pregatit un alt set de subiecte la aceasta materie. Reprezentantii inspectoratelor scolare s-au prezentat ieri la Ministerul Educatiei pentru a lua plicurile cu noile subiecte.

Ministrul Hardau a fost si el prezent pentru a verifica cum se desfasoara distribuirea subiectelor la istorie.

Mihail Hardau ii sfatuieste pe elevii care sustin testele nationale sa rezolve subiectele pe care le stiu cel mai bine si sa nu incerce sa copieze.

Mai mult, ministrul ii asigura pe elevi, dar si pe parintii acestora, ca nu se vor mai inregistra alte incidente neplacute in aceasta sesiune de examene.