Trupele Directia 5 si Desperado au cantat pentru clujeni miercuri seara, cu prilejul celei de-a 25 - a editii a Sarbatorii Muzicii, eveniment organizat cu sprijinul Ambasadei Frantei la Bucuresti.

Platoul Salii Sporturilor “Horia Demian” din Cluj-Napoca a fost pentru inca o seara punctul de intalnire al clujenilor dornici de distractie. Evenimentul ce i-a facut pe clujeni sa petreaca impreuna o seara de pomina a fost prilejuit de cea de-a 25 - a editie a Sarbatorii Muzicii, desfasurata miercuri seara la Cluj-Napoca.

Spectatorii prezenti la eveniment nu au regretat, intrucat au petrecut alaturi de cele doua trupe cu muzica buna si cu bere. Din programul manifestarii nu au lipsit nici concursurile. Amfitrionul serii a fost Cristian Grindean, seful agentiei de publicitate “Amprenta”, care a binedispus publicul prezent la eveniment.

Cele doua trupe invitate sa cante la Cluj au oferit clujenilor un spectacol de neuitat. Scena a fost “incalzita” de baietii de la Desperado, care au pus pe jar petrecaretii cu piesele lor country. “A fost un pic mai greu deoarece am cantat pe lumina, dar am adus buna dispozitie clujenilor. Noua ne-a placut foarte mult, mai ales ca am cantat pentru publicul de acasa.

Am mai fi vrut sa ramanem pe scena sa cantam pentru clujeni, dar orice recital are si un final, nu poate tine la nesfarsit”, a declarat Sendy Deac, liderul trupei Desperado. Directia 5 a aprins si mai tare spiritele clujenilor, baietii interpretand atat piese consacrate, cat si melodii noi ce vor face parte din albumul pe care trupa il va scoate in toamna.

Pe tot parcursul recitalurilor publicul i-a sustinut pe artisti. Clujenii au fredonat piesele trupelor si i-au sustinut prin aplauze pe durata recitalurilor. Nu au lipsit si concursurile, care i-au facut fericiti pe unii clujeni, castigatori ai premiilor puse la bataie de sponsorul principal.

Marca a culturii franceze

Sarbatoarea Muzicii a luat fiinta ca eveniment muzical anual in 1982, cand ziua de 21 iunie, care marcheaza solstitiul de vara, a devenit ziua muzicii in strada. Sarbatoarea Muzicii s-a bucurat de succes, popularitatea concertelor fiind asigurata si de accesul gratuit. Astfel, evenimentul a devenit una din marile manifestari culturale franceze.

In Romania, Sarbatoarea Muzicii a fost introdusa odata cu aparitia retelei de centre culturale franceze. In fiecare an, la Cluj, Iasi, Timisoara si Bucuresti au loc concerte in jurul datei de 21 iunie, sustinute de catre artisti romani sau francezi, concerte la care accesul publicului este intotdeauna gratuit.

Editia din acest an a Sarbatorii Muzicii reuneste peste 35 de formatii care sustin recitaluri in Bucuresti, Arad, Brasov, Constanta, Craiova, Iasi, Pitesti, Ploiesti, Sibiu si Timisoara.