Trupele Sistem si Suie Paparude nu au facut fata publicului adunat pentru concertul britanicilor de la Depeche Mode.

Mult anuntatul concert al celor de la Depeche Mode s-a consumat vineri seara intr-o atmosfera de zile mari, dupa cum au anuntat ziarele nationale. Peste 44 de mii de romani au urmarit cu sufletul la gura recitalul celor trei britanici pe stadionul “Lia Manoliu” din Bucuresti.

Concertul de la Bucuresti a facut parte din turneul mondial “Touring the Angel”, iar pregatirile au durat mai multe zile. Manifestarea a constituit si o premiera pentru britanici, intrucat Romania a fost singura tara in care acestia au acceptat ca trupe romanesti sa cante in deschiderea concertului lor.

Mai mult, staff-ul trupei Depeche Mode a fost cel care a ales cine sa cante in deschiderea concertului, in urma unei selectii realizate printre artistii romani.

Norocul a facut ca Sistem si Suie Paparude sa fie alesi pentru a deschide cel mai asteptat eveniment al anului. Pregatirile celor doua trupe au fost intense, intrucat au dorit sa puna in scena ceva nou, de senzatie, care sa placa publicului.

Desi baietii au pregatit un program special pentru deschiderea evenimentului, cate doua piese inedite de fiecare parte si altele doua cantate impreuna de cele doua trupe, printre ele si featuringul realizat cu interpretul de folclor Grigore Lese, romanii nu au facut fata publicului impresionant, care astepta cu nerabdare intrarea in scena a legenda-rilor britanici.

Nici Suie Paparude si nici cei de la Sistem, impreuna cu Grigore Lese, nu au fost apreciati de publicul prezent la manifestare, conform presei nationale.

In urma cu cateva zile baietii de la Sistem declarau ca deschiderea concertului Depeche Mode va fi cea mai mare promovare de care pot avea parte, deschizandu-le, intr-un fel, drumul spre scena internationala.

Artistii erau constienti ca publicul vine pentru britanici si nu pentru ei, dar considerau ca este posibil ca din impresionanta mare de oameni adunata pe stadionul national sa recruteze noi fani.

Cei de la Sistem au mizat foarte mult pe participarea scenica alaturi de Depeche Mode, intrucat au dorit sa marcheze lansarea oficiala a noului lor album intitulat “SisTeMpo”, care a putut fi cumparat la fata locului. “Pentru noi a fost foarte bine, desi publicul venise pentru Depeche Mode, nu pentru noi, ei erau capul de afis.

Le-am pus in scena un alt fel de muzica, departe de cea comerciala, piesele sunt, de altfel, incluse si pe noul nostru album. Ma gandesc totusi ca lumea a reactionat destul de bine, adica nu ne-a huiduit sau asa ceva, chiar daca era destul de lumina afara cand am urcat pe scena si asta a constituit un dezavantaj pentru show-ul nostru.

Oricum a fost o adevarata onoare sa fim pe aceeasi scena cu britanicii”, a declarat pentru “Buna ziua, Ardeal” Robert Magheti, unul dintre membrii trupei.

Recitalul sustinut de Sistem in deschiderea Depeche Mode nu a constituit doar un important moment pentru promovarea trupei, ci si lansarea celui mai nou album al trupei intitulat “SisTeMpo”.

Numele discului a fost ales, in urma unui concurs, dintre propunerile facute de fani, pe un site special ]nfiintat ]n acest sens. Noul album este cel de-al patrulea din discografia Sistem si aduce in fata publicului si a fanilor 12 piese pline de ritm, precum si prima balada semnata Sistem, intitulata “Soare”.

Materialul aduce un sound nou si numeroase colaborari cu nume necunoscute din showbizz-ul autohton, printre care cantareata Andra si Grigore Lese, personalitate marcanta in domeniul folclorului traditional.