Roman, il acuza doar pe Cozma. Pe Iliescu, nu

“Miron Cozma este vinovat de caderea Guvernului Roman. Datorita lui s-a produs in septembrie 1991 acea lovitura de forta, care a condus la daramarea unui Guvern legitim si democratic si care a adus cea mai grava lovitura imaginii Romaniei, nu numai Guvernului.

Chiar daca Miron Cozma nu a fost poate decat un element de varf al acelora care au provocat propriu zis lovitura care a dus la caderea Guvernului din 1991”, a declarat Petre Roman, in timp ce se afla la Deva, intrao campanie menita sa atraga adepti si sustinere din randul pensionarilor, pentru viitorul Pol Social de Stanga.

Fostul premier din acea vreme considera ca in aceasta privinta lucrurile sunt clare, iar Luceafarul Hiulei trebuie sa-si ispaseasca pedeapsa. Referitor la faptul ca Miron Cozma mai arunca si spre Ion Iliescu cate o acuzatie cu iz de vinovatie, nu este altceva decat o tentativa de a-i influenta pe cei care se uita la televizor.

“Si despre septembrie 1991 a spus la fel, dar pana la urma s-a dovedit ca a fost vinovat”, a incheiat Petre Roman subiectul mineriadei.

Polul Social si larga majoritate de... 5 pensionari

La intalnirea cu Petre Roman, de saptamana trecuta, in sala mica a Casei de Cultura din Deva, au venit vreo 5 pensionari. Era si normal ca audienta sa fie slaba, stiut fiind faptul ca Deva este fieful liberalilor. Asa ca presedintele Fortei Democrate a spus ce a avut de spus, presei locale, in holul institiei de cultura.

Asa au aflat jurnalistii lucruri foarte importante (in opinia liderului de stanga), cum ca Polul Social este la inceput de drum dar a realizat ceva foarte important.

“In acest moment, o larga majoritate a romanilor recunosc polul de stanga si o buna parte din ei il aproba”, sustinea la microfonul reporterilor Petre Roman, iar numarul numarul pensionarilor din sala - 5 persoane - demonstrau clar cat de larga este acea majoritate a romanilor la care facea referire.

Polul Social se vrea alternativa la actuala putere. Nici nu-I prea greu daca ne gandim ca actuala putere arata ca un camp de lupta in care mercenarii din aceeasi tabara se bat intre ei, in vazul tuturor.

Perte Roman si Ion Iliescu trag speranta ca milioanele de romani care au ajuns sa traiasca mai greu decat in urma cu vreo 2-3 ani, sunt dornici nevoie mare sa fie reprezentati politic, pentru ca alte probleme nu au.

Atunci de ce este suparat PSD cand Roman si Iliescu ii indeamna la unire pe toti sensibilitati de stanga? “Daca sunt rezerve inseamna ca sunt de alta natura, care tin de ceea ce a condus la aceasta pierdere a credibilitatii PSD”, este de parere liderul Fortei Democrate.

“PSD de unul singur nu mai are credibilitate”

“PSD nu mai are credibilitate de unul singur, nu-l mai are nici macar pe Iliescu. Asa ca nu se poate prezenta in fata alegatorilor spunand - noi suntem alternativ. In schimb stanga unita creaza o alta imagine”, este de parere Petre Roman.

Inteleptii din popor ar spune-o mai direct: aceeasi Marie, cu alta palarie, nu? Pana la urma, se pare ca totul se rezuma la schimbarea de atitudine si atat.

“Romania nu mai are o guvernare functionala”

“Absenta, ca acum, a unei guvernari, in sensul de autoritate recunoscuta de cetateni, nu a mai fost niciodata. Este o situatie de mare urgenta atata timp cat problemele majore ale societatii sunt amanate, neintelese, abandonate la mijlocul drumului”, a mai declarat Perte Roman, la Deva.

Prin turneul inceput prin tara, Perte Roman a intrat in campanie electorala si da de inteles, indirect, ca se pregatesc alegerile anticipate si se trag sforarii pentru un nou Guvern.

Cert este ca PC-ul condus de Dan Voiculescu nu se va retrage de la guvernare atata timp cat mai poate beneficia de “instrumentele guvernarii”, iar afirmatia facuta de Mircea Geoana cum ca PSD va sprijini un Guvern minoritar PNL nu este decat praf in ochii electoratului.

Adica Geoana vrea sa demonstreze ca PSD inca mai este puternic si responabil si nu vrea sa tulbure prea tare apele, macar pana se integreaza Romania in UE. Tot parerea ex-premierului roman.