Artistii din Ardeal vor avea parte de multe concerte si un onorariu mai mare pe parcursul acestei veri.

Vara aduce trupelor romanesti noi contracte, care le poarta de pe litoral, prin tara si chiar prin strainatate. Pe timpul verii, onorariul artistilor creste in functie de locatia unde concerteaza si de persoanele cu care lucreaza artistii. De la recitaluri pe litoral, la diferite festivaluri si sarbatori prin tara, fanii isi vor putea vedea din plin trupele preferate.

Hara, pe litoral si in tara

Baietii de la Hara au un program incarcat in perioada verii, intrucat trebuie sa sustina recitaluri in mai multe locatii din tara si, bineinteles, pe litoral. Ei se vor plimba de la Oradea la Radauti, dar nu vor ocoli nici centrul sau sudul tarii. “Avem un program incarcat, pentru ca vom sustine concerte prin diferite locatii din tara.

Avem chiar programari zilnice, pe la diferite festivaluri sau sarbatori ale oraselor. Vom fi prezenti in Oradea, in Radauti, in Bistrita, dar si pe litoral”, specifica Flavius Buzila, liderul trupei Hara. Cat despre bani, solistul spune ca vara aduce contracte mai bune si implicit onorarii mai mari - care cresc cu aproximativ 20% fata de restul anului.

O luna de concerte country

Componentii trupei Desperado vor avea o misiune grea timp de o luna, intrucat vor sustine concerte, prin tara, in fiecare zi. “Incepand cu 30 iunie pana pe 22 iulie, in fiecare zi vom avea cate un concert printr-o locatie din tara. Vom merge la Iasi, Tusnad, Targu Mures, Oradea.

Vom fi prezenti si in Cluj, dupa care ne vom lua un scurt concediu si vom continua cu alte concerte pe litoral”, spune Sendy Deac, liderul trupei. El sustine ca onorariul trupei nu se schimba in functie de anotimp, intrucat este unul fix.

Obiectiv - lansarea albumului

Artista clujeana Cristina Rus are in vedere lansarea unui album pana la sfarsitul lunii iulie. Intrucat solista este prinsa in proiectul Pro TV - “Dansez pentru tine”, va sustine recitaluri in functie de timpul liber de care va dispune. “Momentan nu am nici un plan, abia de saptamana viitoare voi sti ce trebuie sa fac”, spune clujeanca.

Dorian Enache, reprezentantul companiei “IMusic” subliniaza ca frumoasa blonda are ca obiectiv lansarea albumului, onorarea contractului pe care il are cu Pro TV si mai apoi, in functie de timpul liber, va sustine recitaluri prin tara sau pe litoral. Cat despre onorariul artistei, Enache sustine ca nu au stabilit, inca, o strategie de pret.

La festival, in Germania

Norocosii de la Gina Pop Band isi vor petrece inceputul lunii septembrie in Germania la N?renberg, unde au fost invitati la un festival. “Avem o multime de proiecte in vara asta, dar poate cel mai frumos este cel din Grmania, de unde am primit o invitatie sa cantam la un festival in N?renberg. In tara mergem pe la diferite festivaluri si sarbatori ale orasului, in aceasta perioada.

Cea mai apropiata deplasare va fi la Beclean, unde vom canta peste cateva zile”, marturiseste solista Gina Pop. Cat despre onorariul band-ului, ea spune ca acesta nu a cescut foarte mult, desi cei din jur au crezut ca participarea la Eurovision le-a adus o crestere substantiala.

Pe 2 iulie in Cluj

Membrii trupei Compact vor petrece si ei o vara alaturi de fanii din tara. Mai mult, trupa doreste sa finalizeze discul live inregistrat in martie. “Vom avea parte de deplasari prin toata tara. Concerte si recitaluri prin Resita, Arad, Gherla, Brasov, iar la Cluj vom fi prezenti pe 2 iulie.

Vrem sa scoatem si discul live pe care l-am inregistrat in martie, deci vom fi destul de ocupati”, marturiseste Paul Ciuci, liderul trupei. In ceea ce priveste onorariul, solistul spune ca acesta se stabileste in functie de locatia in care concerteaza si de oamenii cu care lucreaza.

Andra o vara de concerte

Si Andra va avea parte de concerte prin tara si pe litoral, dupa cum declara pentru “Buna ziua, Ardeal” tatal solistei, Alexandru Mihai, in urma cu cateva zile. “Andra va fi prezenta pe litoral, in cateva cluburi unde avem contracte si apoi la recitaluri prin tara”, a afirmat tatal solistei, care ii este si impresar.