Cine s-a grabit sa verse cateva lacrimi cu ocazia demiterii lui Rachita pe cale amiabila din functia de antrenor principal al Petrolului poate sa-si sufle acum nasul, caci lacrimile s-au uscat demult, dar mai ales pentru ca Vivi s-a lipit de un nou post. Mai caldut, normal, pe canicula asta, si, cine stie, poate chiar mai bine platit, ca omul e recomandat de Petrolul.

Adica si de cineva din conducere. Dar asta e deja folclor. Ce-i real e ca fostul tehnician al gazarilor, care s-a remarcat prin ratarea unei promovari dorite doar de catre suporteri, a inceput sa-i faca un marcaj strans lui Florin Stancioiu, antrenorul Chimiei Brazi.

Normal, fiind un joc barbatesc, practicat - mai nou si ceva mai timid - si de catre femei, n-ar trebui sa surprinda cateva alunecari de efect si faulturi de joc din categoria light, o intrare din spate, niste talpi pe tibie si, mai mult pentru public, cateva coate-n gura.

Pentru ca marcajul presupune, in fond, tackling si deposedare, chiar daca declaratiile dinainte de meci te duc cu gandul la un blat, in care nimeni nu risca vreo accidentare inutila, cat timp scorul oferit de conducere ii multumeste pe ambii combatanti.

Pe Rachita nu poti pune insa baza. Si nu ne referim la baza sportiva, ca saracii chimisti, asa promovati in B cum sunt, nici d-asta nu prea au si se gandesc deja sa mute echipa la Ploiesti.

Ne referim la faptul ca fostul fundas o zice iar p-aia ca nu se apuca de treaba pentru salariu, numai ca, spre deosebire de mandatul de antrenor al Petrolului, stim ca din leafa abia isi platea benzina si-si scotea impresarul preferat in oras, la cumparaturi.

Poate o sa ziceti ca Braziul n-are buget de transferari si ca probabil n-a avut legitimat nici un strain in toata istoria clubului sau a combinatului. Dar ce, director tehnic cu birou ca-n reclame, with termopan, a avut? Si uite ca o sa aiba, pentru ca Rachita, bagat pe gat sau dat afara pe usa si intors inauntru pe geam, impins de cineva mai mare, pune astfel de conditii.

Nu-i dai birou, risti sa te trezesti cu el pe banca si, sincer, noi ne temem mai putin de scenariul in care il sapa pe Stancioiu si-i face si vant in groapa, decat de varianta in care antrenorul ajunge in criza de efectiv si ni-l trimite iar pe Vivi in teren, de unde abia scapase cu fruntea sus si coada-ntre picioare.

Si-n Divizia B, unde joaca din talent pana la 40 de ani si promoveaza orice echipa, numai sa vrea si conducerea. Ce naiba, Stancioiu asta chiar nu-si vede lungul nasului?

Divizia Stiintifico-Fantastica