Inca un primar liberal a trecut la PD

Desi protocolul de functionare al Aliantei DA interzice trecerea unui primar de la un partid la altul, in ultima perioada tot mai multi edili ajung din "ograda" Partidului National Liberal, in cea a Partidului Democrat. Ultimul care a trecut de la PNL la PD a fost Horia Tiseanu, primarul Municipiului Campina.

"De vineri sunt membru al Partidului Democrat. Am plecat din PNL pentru ca nu am avut sprijinul partidului nici in administratie si nici in politica. Ceea ce m-a determinat, insa, sa plec a fost declaratia liberalului Patriciu referitoare la o posibila guvernare PSD-PNL. Am ramas, totusi, in Alianta DA", a declarat primarul Tiseanu.

Edilul sustine ca nu a incalcat protocolul de functionare al Aliantei. "Nu am trecut direct de la PNl la PD. Timp de doua saptamini am fost independent", a precizat Tiseanu.

Pro si contra

Inregimentarea unui primar liberal in PD a declansat furia penelistilor. "Nu vom tolera acest gen de racolare a primarilor nostri ca pe timpul PSD. Am semnalat situatia conducerii centrale a partidului si asteptam sa vedem ce decizii se vor lua.

Daca democratii nu inceteaza sa ne mai fure primarii si consilierii vom merge pina la ruperea protocolului", sustine Horia Toma, deputat si purtator de cuvint al PNL Prahova. De partea cealalta, democratii se apara invocind "originea" politica a primarului Campinei.

"Domnul Horia Tiseanu a fost dintotdeauna democrat. Doar printr-un nefericit accident a ajuns la PNL. Asa ca primarul a revenit acolo unde este locul, la PD", a declarat Paula Ivanescu, senator PD de Prahova. Aceasta a invocat acelasi motiv ca si Tiseanu pentru neincalcarea protocolului Aliantei DA.

Razbunare politica

Liberalii ii acuza pe democrati ca folosesc metode violente pentru atragerea primarilor. Ei au dat exemplul primarului comunei Tataru, Elena Dobroteanu, caruia i-a fost distrusa livada pentru ca a refuzat sa semneze adeziunea la PD. "Democratii m-au curtat foarte mult sa trec la ei, dar i-am refuzat pentru ca familia mea este liberala prin traditie. Ca sa se razbune, mi-au taiat 300 de meri.

Am crezut ca fac infarct cind am vazut dezastrul. Am chemat politia si le-am zis ca banuiesc o familie din comuna in care toti sint membri ai PD. Eu nu am dusmani, decit politici", ne-a declarat primarul Dobroteanu.