Administratia locala mureseana este pregatita sa organizeze show-uri erotice. Ilegal, in institutii de cultura, acceptand si spaga. Orice, numai sa se simta bine "directorii" si invitatii. In plus, primarii sau viceprimarii sunt dispusi sa puna umarul la succesul evenimentelor in comunitate, acceptand numere de striptease si in cadrul programului zilelor localitatii. Corupti si imorali, edilii sunt mandri de ce le pot oferi consatenilor.

Alesii mureseni se cred unul mai moral decat altul. Afacerile scandaloase in care sunt implicati primari, consilieri sau alti reprezentanti ai administratiei locale au devenit, de ceva vreme, subiecte obisnuite. ZIARUL a vrut sa afle daca in administratia publica din mediul rural mai exista cinste si respect macar pentru valorile culturale.

Am contactat incognito mai multi edili ai comunelor muresene, pretinzand ca suntem reprezentantii unei firme din capitala, SC Girls SRL, care vrea organizarea unor spectacole de striptease in localitati. ZIARUL a incercat sa inchirieze caminele culturale ale catorva dintre localitatile din judet in vederea realizarii unor astfel de show-uri.

Majoritatea interlocutorilor au apreciat initiativa noastra si au fost foarte incantati... Dialogurile sunt reale si perfect ilustrative pentru "abilitatile" primarilor mureseni.

Viceprimarul comunei Gornesti, Aurel Savu, s-a lasat convins mai repede decat ne asteptam:

"Girls": Am sunat la Primarie si un domn inginer ne-a dat numarul d-voastra de telefon. Stiti, firma noastra are la Targu Mures niste directori din mai multe judete, cazati pentru un curs, carora vrem sa le organizam un minispectacol la caminul cultural din Gornesti.

Cand s-ar putea inchiria?

Aurel Savu: Pai, sambata avem un festival al rromilor. De fapt, vineri, sambata si duminica. Saptamana viitoare... Numai ca eu nu ma aflu atunci in localitate. Dar nu m-ati putea suna luni dimineata?

"Girls": Ba da. Dar doream sa vedem daca totul este OK. In caz contrar sa ne orientam in alta parte.

Aurel Savu: Prima data ar trebui sa vorbim cu directorul de camin. Ca el organizeaza treburile acolo. Dar despre ce spectacol este vorba?

"Girls": E, cam doua-trei numere de striptease.

Aurel Savu: A... Eu zic sa ma sunati maine si eu o sa vorbesc cu directorul caminului.

"Girls": Ar fi vreo problema cu numerele astea de striptease? Pentru ca noi nu vrem sa se afle in comuna ce am facut acolo.

Aurel Savu: Pai de ce sa fie? Nu e nimic!

"Girls": Cu cat se inchiriaza caminul? Am fi dispusi chiar sa dam ceva mai mult.

Aurel Savu: Sa vorbesc cu directorul. Eu zic sa veniti dumneavoastra cu o oferta si mai vorbim maine.

Primarul din Magherani, Antal Kacso, nu numai ca nu a mirosit spaga cu iz de euro a ZIARULUI ci s-a mai dovedit exagerat de ospitalier.

Antal Kacso: Despre ce spectacol este vorba?

"Girls": Unul de striptease.

Antal Kacso: Hm... Cand doriti sa faceti?

"Girls": Pai, cand s-ar putea inchiria?

Antal Kacso: Ma gandesc ca se fac zilele Magheraniului in perioada 19-20 august. Chiar maine vom face programul. Si poate am putea include si asta.

"Girls": Noi am prefera sa inchiriem caminul seara.

Antal Kacso: Dar cat tine programul?

"Girls": Pai, cam patru-cinci ore. Vin directorii... Noi aducem doua fete care le fac un numar de striptease. Sa se simta si ei bine. Si gata! De bani nu e nici o problema. De obicei, acestia cotizeaza foarte bine.

Antal Kacso: Maine la ora 10.00 sa imi dati un telefon. Am sa va spun atunci o data exacta.

"Girls": Este vreo problema ca se face striptease? Nu am vrea sa se auda prin comuna. Totusi, fetele astea se dezbraca!

Antal Kacso: Nu e nici o problema. Se poate! Se poate! Dupa aceea avem loc, daca vor sa consume ceva mancare, bautura...

"Girls": Pretul? Sau sa venim noi mai bine cu o oferta?

Antal Kacso: Ar fi mai bine asa.

"Girls": 3.000 - 4.000 de euro e bine?

Antal Kacso: Exceptional. Si mai venim si noi cu bucatarese si de toate.

Secretarul Primariei Mica, Gheorghe Burus, ne-a indicat sa-i bagam pe gat primarului un program adecvat. In rest, putem face orice.

Gheorghe Burus: E, asta nu e o problema. Caminul a mai fost inchiriat. Despre ce spectacol este vorba?

"Girls": Unul de striptease. Sa se simta bine domnii de la Bucuresti.

Gheorghe Burus: Eu zic sa veniti cu un program adecvat pe care sa-l prezentati primarului. Unul pentru activitati culturale.

"Girls": OK, dar putem sa facem orice acolo nu. Nu o sa se auda in comuna?

Gheorghe Burus: Pai, nu puteti face chiar orice. Si oricum, nu trebuie sa spuneti la nimeni. Dar va repet, haideti cu un program adecvat pe care sa-l prezentati primarului. Si mai discutam.

Ioan Lantos, viceprimarul din Ogra, vrea bani murdari in conturile Primariei.

Ioan Lantos: S-ar putea, dar mai intai trebuie sa discutam cu primarul. Eu sunt in concediu acum si m-am nimerit intamplator aici. Am de rezolvat ceva probleme. Dar puteti vorbi luni dimineata cu Meghesan.

“Girls": Este vorba de un program de striptease pentru domnii directori. Se poate rezolva la caminul cultural? Cam pe saptamana viitoare am avea nevoie.

Ioan Lantos: S-ar putea dara. N-ar fi o problema. Totusi sa vorbiti si cu primarul.

"Girls": Si comisionul? Sa venim noi la o oferta?

Ioan Lantos: Ar fi cel mai bine asa.

"Girls": Pentru dumneavoastra? La ce suma sa ne gandim ?

Ioan Lantos: Pentru mine, nimic. Dar banii sa-i trimiteti pe adresa Primariei.

Grija pentru cultura:

Legea numarul 292/2003, privind organizarea si functionarea asezamintelor culturale prevede: "caminul cultural este o institutie publica, avand personalitate juridica, fara scop lucrativ, care functioneaza in toate centrele de comuna, sub autoritatea consiliului local.

Principalele obiective ale caminului cultural sunt organizarea si desfasurarea de activitati cultural-artistice si de educatie permanenta. Dar si conservarea si transmiterea valorilor morale".