Petru Calian, presedintele Partidului Conservator (PC) Cluj, a afirmat in cadrul unei conferinte de presa ca Legea antimigratie este “total tampita si neconstitutionala deoarece calitatea de ales local este un drept castigat de acel ales local si nici o lege nu poate santaja acest drept.” Calian a apreciat ca aceasta lege este doar o carpeala si Partidul Democrat (PD) a initiat aceasta lege doar pentru a-si asigura puterea pentru urmatorii doi ani. In privinta declaratiilor de apartenenta politica a alesilor locali, presedintele PC Cluj apreciaza ca PD a jucat murdar si a exercitat presiuni constante asupra alesilor locali din alte partide.

In schimb, nu a reprosat acelasi lucru liberalilor care, in opinia lui Petru Calian, au respectat protocolul Aliantei si nu au acceptat in randurile lor politicieni colegi de Alianta.

Presedintele PC Cluj a realizat si bilantul migratiei alesilor locali clujeni si apreciaza ca “PD ne-a taxat foarte tare.” Un primar si doi viceprimari “au fost momiti de PD” si au trecut in randurile acestora. Alti opt consilieri locali au parasit tabara conservatorilor. A existat un singur caz al unui consilier local care a trecut la PNG.

Calian a precizat ca toate aceste plecari nu s-au realizat numai de cand a intrat Legea antimigratie in vigoare. Pierderea nu a fost foarte mare pentru PC Cluj deoarece sase membri PRM au decis sa treaca la PC, a adaugat Petru Calian.

Trei consilieri locali care au plecat de la PC isi vor pierde functia de ales local, deoarece nu au depus demisia inainte de a pleca spre celalalt partid, ceea ce nu este legal, a adaugat Petru Calian. Acesta apreciaza ca “legea este proasta in exprimare si nu prevede lamurirea plecarii consilierilor locali din partid prin demisie.”