Acesta s-a aratat nemultumit de reactia consilierilor, care i-au solicitat un proiect clar privind intentia investitorilor anuntati, intentie in baza careia, de altfel, a fost elaborat si proiectul de hotarare amintit.

In acest context, ZIUA de Cluj a facut o serie de dezvaluiri despre situatia financiara precara a societatii care si-a anuntat intentia de a construi un nou stadion, Global Development Partners din SUA, iar Nicoara s-a marginit sa acuze presa de campanie anti- Ion Moina .

In urma presiunilor presei, voi retrage acest proiect de pe ordinea de zi , a spus Nicoara in momentul in care consilierii PSD au cerut mai multe explicatii privind asocierea pe care presedintele CJ o propunea.

Nu inteleg, ce votam noi aici? Exista vreun proiect de urbanism, o schita, ceva, ce ne propun oamenii astia pentru stadion, pentru zona adiacenta? Si, apoi, eu n-am vazut nici o scrisoare de intentie, nu ne-a fost pusa in mape... , a comentat consilierul PSD Gratian Serban.

Un alt coleg al sau, Dan Canta, a apreciat ca, de vreme ce presedintele Marius Nicoara a demarat deja negocierile cu acest potential asociat, proiectul de hotarare propus in atentia consilierilor ar fi trebuit sa contina o propunere concreta de reabilitare a stadionului.

Acum ar fi trebuit sa avem o propunere clara privind reabilitarea stadionului, urmand ca, intr-o sedinta viitoare, sa aprobam licitatia. Or, acum ni se propune sa aprobam initierea demersurilor unei asocieri si nu cred ca mai era cazul, de vreme ce dumneavoastra, domnule presedinte, ati purtat deja negocieri cu acest investitor... , a spus Canta.

Nicoara a explicat ca nu a facut decat sa propuna o asociere cu unul dintre investitorii care sunt interesati de acest proiect, iar, daca nu primeste sprijin, nu are nimic impotriva sa-l retraga de pe ordinea de zi.

Poate ca, in urma campaniei de presa, aceasta firma nici nu va mai veni la noi, insa este singura propunere scrisa pe care am primit-o in ce priveste reabilitarea stadionului Ion Moina , a declarat Nicoara, motivand ca acest lucru l-a si determinat sa elaboreze proiectul de asociere. Vom face licitatie si sa speram ca vor veni mai multe firme , a spus el.

Campania ZIUA de Cluj, apreciata de unii, blamata de altii

ZIUA de Cluj a dezvaluit, in mai multe randuri, cu ajutorul unor jurnalisti americani, informatii referitoare la actionarii societatii americane Global Development Partners, precum si la afacerile paguboase pentru comunitati locale din SUA, care au apelat la serviciile acestei societati. Consilierii judeteni i-au atras atentia presedintelui CJ si cu privire la acest aspect.

Eu spun ca ar trebui sa se tina cont de ceea ce a aparut in presa , a spus Dan Canta, apreciind ca acuzatiile sunt destul de grave si bine argumentate. Nicoara a raspuns ca toate companiile care se vor prezenta la licitatie vor trebui sa prezinte scrisori de bonitate.

In loc sa clarifice informatiile compromita-toare aparute in presa despre acest investitor american, Nicoara a precizat ca, atata timp cat aceasta societate va dovedi ca este capabila sa-si duca la bun sfarsit investitia, ramane binevenita in Cluj.

De altfel, ZIUA de Cluj l-a chestionat pe presedinte si cu privire la acele numere de telefon fictive ale companiei americane, pe care le-a oferit reprezentantilor media. Acesta s-a aratat nedumerit, intreband doar: Si n-a raspuns nimeni la aceste telefoane? . Nici informatiile controversate aparute in ZIUA de Cluj nu au fost infirmate de presedinte.

Acesta a sustinut ca nu el este cel care a indreptat aceasta firma spre Cluj si ca tot ceea ce a facut a fost sa raspunda pozitiv unei intentii de investitie. Pentru a evita, insa, un conflict cu consilierii, Nicoara a preferat sa-si retraga proiectul de pe ordinea de zi.

E foarte rau ca nici unul dintre consilieri nu a vazut scrisoarea de intentie a investitorului, asta denota ca sunteti dezinteresati , le-a reprosat Nicoara colegilor sai, explicand ca, atata timp cat presa a avut acces la document, si ei l-ar fi putut obtine.

In final, Gratian Serban a declarat ca ar fi bine ca proiectul privind reabilitarea stadionului sa fie reluat intr-o sedinta viitoare, dar intr-o maniera corespunzatoare. O comisie speciala sa se implice, sa fie elaborat un plan, o schita urbanistica pentru ca intentia noastra este sa se solutioneze problema stadionului, dar sa se faca totul la modul corespunzator , a incheiat Gratian Serban.