au adunat in Piata Bobalna mii de locuitori ai orasului Dej, pentru a sarbatori patru zile si patru nopti alaturi de artistii invitati de firma ROM CAN SRL, Primarie si Consiliul Local. Programul variat, menit sa satisfaca gusturile tuturor categoriilor de varsta, a incununat cu succes si editia din acest an.

In perioada 17-20 august, locuitorii orasului Dej au celebrat cu voie buna, gratare, mici si bere Zilele Orasului, devenite deja o traditie locala. Muzica si concursurile cu premii au prilejuit patru zile de voie buna pentru dejeni. Pe scena instalata in Piata Bobalna, situata in centrul orasului, au evoluat artisti din toate genurile muzicale.

In seara de joi publicul a fost incantat de evolutia trupelor Desperado si Talisman, vineri, cap de afis a fost binecunoscuta formatie Compact, sambata au concertat formatiile 112, Julia de la Sexxy, Kaska, Cassa Loco, iar petrecerea a fost incheiata cu timisorenii de la Cargo.

Ultima zi a festivitatilor, duminica, a fost sustinuta preponderent de folcloristi, dupa care au cantat formatiile Hara si Bere Gratis. Pe scena din centrul Dejului au urcat ansambluri folclorice din Italia, Franta, Ungaria, Bulgaria, Grecia si Turcia. Celebrul actor Florin Piersic a fost amfitrionul momentului folcloric.

Organizarea de exceptie, dar si vremea buna au adunat in centrul orasului Dej peste zece mii de participanti. In paralel cu Zilele Dejului s-a desfasurat si Festivalul SAMUS, aflat la 29-a editie. ‘‘Orasul a fost in sarbatoare, iar cetatenii au primit cu caldura aceste manifestari.

In afara de momentele distractive pentru tineret, Zilele Dejului au avut un puternic caracter cultural si educativ’‘, a declarat primarul Ioan Ungur. In agenda SAMUS au figurat prezentari de carte, expozitii de carte, carti postale, ceramica, recitalul sustinut de Cvartet Transilvan si decernari de premii pentru diverse personalitati culturale -fiii orasului Dej.