Strategul PSD, Vasile Dancu, este nemultumit de faptul ca presedintele partidului, Mircea Geoana, nu are carisma lui Traian Basescu. Dancu il acuza pe seful de partid ca nu a facut reforma necesara, pentru ca PSD sa creasca in sondaje. La ora actuala, PSD intruneste 20 la suta din preferintele electoratului, fapt care il nemultumeste si pe Mircea Geoana insusi.

Cei doi s-au intalnit la scoala de vara a PSD, organizata la Vatra Dornei, si au discutat problema reformarii partidului.

Dupa o luna de vacanta petrecuta in SUA, liderul PSD, Mircea Geoana, a participat la scoala de vara a PSD, desfasurata la Vatra Dornei, unde a declarat in deschidere ca PSD "reporneste din nou motoarele".

Liderul PSD a vorbit despre iminenta reintrarii PSD la guvernare si a lansat o invitatie Partidului National Liberal: "Daca liberalii doresc sa contribuie la un program pentru Romania, sunt bineveniti".

Reprezentantul grupului de la Cluj, Vasile Dancu, l-a criticat insa pe Geoana pentru ca nu a realizat reforma asteptata in partid, dezamagindu-i pe cei care l-au sustinut la congresul din 2005. "Trebuie sa analizam stadiul in care se afla reforma noastra. Am crezut si noi ca aducand un presedinte tanar cu un program nou am rezolvat problema reformei. Dar acum ne dam seama ca ne-am inselat. Nu am rezolvat reforma partidului", este de parere Vasile Dancu.

Vasile Dancu a abordat problema reformei necesare in PSD si cu alte ocazii. Senatorul clujean este de parere ca aceasta e singura modalitate prin care PSD mai poate avea o sansa de a castiga alegerile. Reforma inseamna insa si un nou lidership, o alta structura organizationala, poate chiar o noua strategie de abordare si solutionare a problemelor pe care Romania le are la ora actuala.

"Avem nevoie de schimbari de cultura organizationala si politica si de un nou leadership, trebuie sa invatam ca niciodata nu putem prelua puterea absoluta, am asteptat mereu un om providential, dar acest reflex trebuie sa ne dispara", a explicat Dancu.

Senatorul clujean considera ca principalul lucru care i se poate reprosa PSD-ului este acela ca "are un lider care nu este puternic, care nu este autoritar".