Un grup de romani care se intorceau de la munca din strainatate acuza Politia de Frontiera de abuz. Soferul microbuzului care transporta calatorii, un roman cu dubla cetatenie, Dan Dumitrescu, a declarat ca tot scandalul a plecat de la faptul ca una din remarcile facute in momentul in care l-au oprit politistii de frontiera i-a deranjat pe oamenii legii.

Dupa circa sase ? sapte ore, soferul si pasagerii microbuzului au fost lasati sa plece, nu inainte ca politistii de frontiera sa-i intocmeasca conducatorului auto un proces verbal pentru tulburarea linistii si ordinii publice. Aceasta dupa ce, pe tot parcursul noptii l-au amenintat cu dosar penal pentru ultraj.

Reprezentantii Directiei Politiei de Frontiera Oradea au spus ca angajatii lor nu au facut nici un abuz si ca soferul a fost recalcitrant refuzand sa-i lase pe politisti sa controleze microbuzul.

Microbuzul condus de Dan Dumitrescu, a fost oprit in noaptea de joi spre vineri, in Salonta, de un echipaj al Politiei de Frontiera. "Ne-au oprit, le-am dat actele, si au inceput sa controleze toata masina. Le-am spus ca am mai fost controlati de trei ori, ca suntem obositi si ca am vrea sa ajungem undeva sa mancam. De aici au inceput sa se incinga spiritele.

Totul a culminat in momentul in care i-am spus fiului meu ca intr-o tara ca asta nu o sa faca el facultatea. Atunci unul dintre politisti, Sipos, s-a enervat spunand ca am jignit statul roman. Tot episodul de azi noapte mi-a amintit de epoca ceausista si de militienii din acea vreme.

A fost ca la circ, doar ca noi eram dezarmati total, ei fiind cei care poarta uniforma tarii", a declarat soferul microbuzului.

Acesta a spus ca toata noaptea politistii de frontiera au audiat pasagerii din microbuz si ca pe el l-au amenintat cu dosar penal pentru ultraj.

Purtatorul de cuvant al Directiei Politiei de Frontiera, subcomisar Mircea Chiorean, a declarat ca nu s-a facut nici un abuz si ca soferul a dat dovada de agresitate verbala in timpul controlului efectuat de politistii de frontiera.