Retrocedarea gradinitei numarul 19 din municipiul Timisoara catre fostul proprietar, printr-o dispozitie a primarului Gheorghe Ciuhandu, ar putea fi atacata in instanta de contencios-administrativ de Prefectura.

Si asta, deoarece Primaria a inapoiat mai mult decat fusese revendicat, mai precis inca doua corpuri de cladire si un garaj, construite dupa ce spatiul in care functioneaza gradinita a fost nationalizat.

Decizia de retrocedare a unitati de invatamant prescolar catre fostul proprietar - in spatele caruia prefectul Ovidiu Virgil Draganescu crede ca se afla, de fapt, cetateni rromi care doresc sa se extinda pe piata imobiliara - a avut la baza un proces-verbal. In actul respectiv se arata ca, de-a lungul vremii, proprietatii revendicate nu i s-au adus modificari de constructie.

Primarul Ciuhandu si secretarul Primariei, Ioan Cojocari, au semnat, insa, decizia, iar proprietarul ar fi urmat sa intre in posesia cladirii ce gazduieste gradinita. Numai ca Prefectura a stopat procesul, pentru ca situatia de la fata locului este cu totul alta.

Dupa nationalizare si pana in prezent, cladirea care adaposteste gradinita a devenit dintr-una simpla, una cu doua etaje, parter si demisol. Mai mult, in curte au "rasarit" alte doua corpuri de cladire, ambele cu etaj si demisol, si un garaj auto.

"Aceste constructii, realizate de Statul Ro-man dupa nationalizare, nu apar nicaieri in decizia de retrocedare semnata de primar", a declarat Laviniu Bedrosian, seful Cancelariei prefectului.

Prin decizia Primariei, fostului proprietar al cladirii in care functioneaza gradinita i-au fost retrocedate peste 1.300 de metri patrati insumand spatiu locativ. Prefectul nu este, insa, de acord cu decizia si a spus ca este ilegal ca unui proprietar sa-i fie atribuite bunuri construite de Statul Roman si, in plus, sa primeasca mai mult decat a solicitat.