O retea de traficanti de droguri, formata din tineri oradeni cu varste cuprinse intre 18 si 25 de ani, care actiona pe relatia Spania - Romania, a fost anihilata de politistii din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate (BCCO) Oradea si procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism.

Oamenii legii au introdus in arest opt dintre membrii retelei, iar cercetarile continua.

Traficantii aduceau din Spania atat hasis, cat si pastile Ecstasy si le distribuiau in cluburile si barurile din Oradea. Reteaua a fost monitorizata trei luni, timp in care politistii au reusit sa afle cum drogurile erau trimise din Peninsula Iberica de o tanara din judetul Alba stabilita acolo, prin firme de coletarie, fiind introduse in tara prin vama aradeana Nadlac.

"In 13 septembrie politistii Antidrog si un procuror din cadrul DIICOT au organizat o actiune de prindere in flagrant a doi dintre cei mai importanti membri ai retelei care se intorceau din municipiul Arad, de unde preluasera coletul in care se aflau drogurile.

La perchezitia autoturismului si a coletului s-au descoperit 152 de pastile Ecstasy ascunse intr-un tub, ambalaj in care se aflau si cipsuri. Tot in colet, intr-un ambalaj de prajituri, se afla cantitatea de 100 de grame de hasis", a declarat seful BCCO Oradea, comisarul-sef Nicolae Stamate.

Ca urmare, cei doi tineri au fost arestati preventiv pentru 30 de zile, iar in urma continuarii cercetarilor au mai fost arestate alte sase persoane, membri ai aceleiasi retele, care se ocupau cu distribuirea drogurilor. "In urma perchezitiilor domiciliare facute dupa arestari au mai fost descoperite 20 de grame de hasis.

Totodata, dupa circa o saptamana am mai interceptat un colet care a fost trimis din Spania si in care s-au descoperit 50 de pastile Ecstasy", a mai precizat Stamate.

Totodata, in cadrul aceleiasi actiuni politistii au reusit sa identifice si un grup de 12 consumatori de droguri, fata de care s-a inceput urmarirea penala. Politistii continua cercetarile in acest caz pentru a prinde furnizorul.

Datele de identificare si poze cu tanara care trimitea coletele din Spania au fost trimise si autoritatilor din strainatate, care, potrivit sefului BCCO, au inceput monitorizarea fetei.