Deputatul PNTCD Mircia Giurgiu a anuntat ca va cere conducerii Ministerului Apararii Nationale sa cedeze Ministerului Educatiei si Cercetarii cazarmile dezafectate din apropierea municipiului Cluj-Napoca. Parlamentarul este de parere ca aceste cladiri ar putea deveni camine studentesti.

Giurgiu a spus ca aceste cazarmi au oricum gata amenajate spatii pentru cazare si pentru servirea mesei. De asemenea, exista si spatii pentru studiu care pot deveni sali de lectura sau de biblioteca. Un alt element important este acela ca aceste cladiri au amenajate si spatii pentru sport.

Totodata, deputatul crede ca toate aceste imobile ar putea fi transformate in camine cu cheltuieli destul de mici. Terenurile care au apartinut Ministerului Apararii Nationale sunt vizate, insa, si de presedintele PNL al Consiliului Judetean Cluj, Marius Nicoara.

El ar dori ca pe aceste terenuri, care apartin in prezent unitatilor militare din garnizoana Floresti, sa fie ridicat un spital regional de urgenta.

Proiectul este privit drept inca un argument pentru transformarea cazarmilor in camine- mai sustine Mircia Giurgiu. Si asta, pentru ca studentii de la Medicina si tinerii doctori rezidenti ar avea ocazia sa isi faca practica foarte aproape de zona in care locuiesc.

De asemenea, Mircia Giurgiu a adaugat ca ar exista si avantajul ca in situatii de urgenta spitalul regional ar putea apela foarte rapid la rezidenti sau la studenti.

Pol de dezvoltare

In Floresti exista deja un cartier ANL dedicat tinerilor. Deputatul PNTCD crede ca si acestia ar putea profita de facilitatile pe care le-ar presupune organizarea unui campus, inclusiv accesul in biblioteci, la Internet sau in sali de sport.

La granita dintre orasul Cluj-Napoca si comuna, unde se afla si cazarmile ce ar putea deveni camine, se va afla si un campus scolar, situat in zona unde ar fi trebuit sa fie construit initial Spitalul de Urgenta.

Aici ar urma sa fie amenajate sedii pentru Academia de Muzica si pentru Liceul de Muzica.

In zona se afla si importante centre comerciale, cum ar fi magazinele "Metro" sau "Praktiker", iar pe singura parcela de teren care desparte practic in acest moment municipiul de Floresti au inceput lucrarile de constructie a mall-ului ce va fi ridicat de compania "Polus", detinuta de patronul clubului de fotbal CFR Cluj, Arpad Paszkany.

Astfel Ð sustine Mircia Giurgiu - zona ar deveni un nou pol de dezvoltare pentru Cluj-Napoca, ce va asigura si formarea practica a zonei metropolitane dorita de autoritatile locale.

In plus, susceptibilitatea locuitorilor comunei Floresti va fi menajata, pentru ca acestia nu doresc ca localitatea lor sa devina un simplu oras-dormitor pentru resedinta judetului.