Printre santierele care vor ramane deschise, directorul Directiei Tehnice din cadrul Primariei Oradea, Dumitru Fildan, a enumerat N. Sova, Simion Stefan, Agricultorilor si Beiusului. Ca urmare, reprezentantii municipalitatii sustin ca nu vor aproba deschiderea unor noi santiere pana la finalizarea proiectelor aflate in lucru.

In cazul in care una dintre firmele care a castigat o astfel de lucrare, SC "Keviep", va decide, insa, sa rezilieze contractul, asa cum a amenintat, s-ar putea ca investitiile sa ramana cu si mai mult in urma. Programul de reabilitare a canalizarii din oras presupune inlocuirea retelelor pe o lungime de aproximativ 60 de kilometri, ceea ce inseamna un numar de aproape 130 de strazi.

Lucrarile au demarat in toamna anului 2004, iar valoarea contractului este de aproximativ 7,7 milioane de euro.

Firma "Keviep", care a castigat licitatia pentru refacerea canalizarii, a ramas, insa, in urma cu lucrarile. Desi acestea trebuiau incheiate in aceasta toamna, se vor prelungi, cel mai probabil, pana in vara anului 2007.

Asta, in cazul in care societatea din Ungaria nu va decide sa-si stranga lucrurile si sa rezilieze contractul incheiat cu Ministerul Finantelor, deoarece reprezentantii firmei sunt nemultumiti ca ministerul a decis sa-i penalizeze pentru intarzieri.

Potrivit unor surse din cadrul Companiei de Apa-Canal Oradea, deocamdata se poarta negocieri cu reprezentantii "Keviep", daca mai ramane sau nu in Oradea.

In prezent circa 35 de strazi se mai afla in lucru, iar din cei peste 60 de kilometri de retea de canalizare au fost finalizati aproximativ 45 de kilometri. Directorul Directiei Tehnice din cadrul Primariei, Dumitru Fildan, a spus ca municipalitatea va incerca sa ramana cu un numar cat mai mic de santiere deschise.

Primarul orasului, Petru Filip, s-a declarat nemultumit de ritmul in care s-au desfasurat aceste proiecte si a spus ca vor fi foarte fermi in ceea ce priveste aplicarea amenzilor in cazul societatilor care depasesc termenele de finalizare. "Nu este problema noastra ca nu au primit materiale la timp sau ca nu au muncitori. Cei care intarzie vor fi penalizati", a adaugat edilul.