Directorul Societatii Nationale de Imbunatatiri Funciare (SNIF) Timis, Ionel Patrichi, a fost demis din functie, incepand de astazi, pe motiv ca partidul din care face parte, PNL, i-a retras sprijinul politic. In locul sau, conducerea filialei l-a numit pe Cantemir Parva, consilier judetean.

Patrichi, ce detine si el un mandat de membru al CJ, acuza, insa, PNL Timis de "trafic cu functii", iar pe prefectul judetului, Ovidiu Draganescu (fost liberal), de "implicare politica".

Conducerea de la Bucuresti a SNIF i-a trimis, zilele trecute, o instiintare lui Ionel Patrichi prin care ii facea cunoscut ca a ramas fara postul de director, pentru ca liberalii i-au retras sprijinul politic. Masura i se pare, insa, fostului sef al SNIF una politica, in ecuatia demiterii incluzandu-l si pe actualul prefect.

"Totul mi se trage de la dizidenta mea fata de actuala conducere a filialei PNL si de la ranchiuna pe care mi-o poarta actualul "prim-secretar" al judetului", a afirmat Patrichi. El a apelat deja la serviciile unui avocat si este decis sa-si "duca crucea" pana la capat. "Nu-mi reprosez nimic din punct de vedere profesional, de aceea voi apela la calea Justitiei", a adaugat el.

Patrichi a mai spus ca in ultimele zece luni SNIF Timis a avut profit de sapte miliarde lei vechi. "Atat pot sa-mi reprosez, ca am muncit ca un fraier. Dar se vede ca munca nu e apreciata in Romania, ci doar slugarnicia politica", a completat acesta.

Fostului director al SNIF i se pare cel putin dubioasa implicarea prefectului intr-o chestiune de ordin politic si il acuza pe prefectul Draganescu ca numele inlocuitorului lui Patrichi, Cantemir Parva, "omul de casa al PNL Timis", a plecat spre Bucuresti de pe un fax dintr-un birou prefectural.

Patrichi - capitol inchis

In replica, prefectul Ovidiu Draganescu, fost presedinte al filialei PNL pana la inceputul acestui an, cand a renuntat la politica in favoarea administratiei, a spus ca pentru el Ionel Patrichi este "un capitol inchis". El nu se regaseste nici in sintagma "prim-secretar", cu care il gratuleaza fostul director al SNIF Timis.

"Daca are curaj, sa mi-o spuna in fata si atunci as avea si eu motive sa-l dau in judecata pentru calomnie", a adaugat seful Prefecturii. Draganescu a mai afirmat ca a aflat si el, zilele trecute, ca Patrichi va fi inlocuit de la sefia SNIF Timis, dar a negat ca numele inlocuitorului acestuia ar fi fost trimis catre Bucuresti din birourile institutiei pe care o conduce.

"Patrichi va motiva de acum incolo orice insucces profesional pe care il va avea prin faptul ca se considera un dizident in filiala PNL", a adaugat Draganescu.

Dizidenta dauneaza grav carierei

Fostul director al SNIF Timis este cunoscut drept un dizident al actualei conduceri a filialei liberalilor, girata de Liviu Borha, vicepresedintele Consiliului Judetean. Vara trecuta, alaturi de alti membri cazuti in dizgratie, Patrichi a incercat sa castige alegerile interne din organizatia judeteana, fara succes insa.