Deputatul conservator de Cluj, Petru Calian, conditioneaza sprijinul formatiunii sale, pe plan local, in coalitia politica aflata la putere, de primirea unui sediu pentru filiala pe care o conduce. "Daca nu primim un sediu pentru Partidul Conservator in Cluj-Napoca pana pe data de 1 decembrie, nu-l vom mai sprijini pe Emil Boc, liderul PD si primar al municipiului.

Stiu ca exista locatii si se poate", a declarat Petru Calian. El a mentionat ca primarul este obligat, conform legii, sa ofere un spatiu pentru sediu formatiunilor politice, mai ales ca PC este si un partid parlamentar, facand parte si din coalitia de guvernare.

"Problema ne este axata doar pe aceasta lipsa a sediului PC de la Cluj", a adaugat Calian. De fapt, el a mai proclamat o data ruperea coalitiei in aceasta toamna, dupa ce singurul primar al conservatorilor din judet, cel din comuna Petrestii de Jos, s-a inscris in PD.

"In situatia in care PD, domnul primar, care e si presedinte al partidului, nu se vor comporta cu noi, ca si partide aflate in coalitie, chiar daca ne intelegem mai bine sau mai rau, sigur ca noi nu mai putem fi ca un partid aflat in aceasta coalitie, si in consecinta nu vom mai acorda sprijin actiunilor initiate de Emil Boc, de membri PD, pentru ca ni se pare normal sa fim tratati asa cum se cuvine.

Nu cerem mult. Cerem doar lucruri decente, lucruri care prin obligativitatea ce rezulta din sistemul legislativ trebuie puse in aplicare. Asadar, pe langa acel sediu vrem ca oamenii nostri sa ramana in consiliile de administratie in continuare. Sa nu-i schimbam peste noapte.

Vom vedea cum se va manifesta Partidul Democrat prin consilierii sai, dar si primarul Emil Boc, marti, la sedinta de Consiliu Local, in privinta propunerii de inlocuire a colegilor nostri din doua consilii de administratie", a mai spus Petru Calian.

Deputatul PC a amintit ca parlamentarii partidului, numiti in coalitie si "solutia imorala", vor fi cei care vor decide soarta votarii proiectului de lege privind bugetul tarii pe 2007, in contextul in care PRM si PSD au facut deja cunoscut faptul ca se vor opune adoptarii. "Asa cum e, noi totusi vom vota bugetul pe anul viitor", a mai declarat Petru Calian.