Studentii Facultatii de Jurnalistica din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara (UVT) au initiat, ieri, un protest impotriva desfiintarii prin absorbtie a catedrei. Aproximativ 60 de tineri au discutat timp de aproape o ora cu profesorii Viorel Marineasa si Marcel Tolcea, fostul sef al catedrei.

Intrebarile au vizat in principal situatia lor viitoare, ei dorind sa afle ce se va intampla de la anul.

Marcel Tolcea sustine ca totul se va rezuma la o reorganizare a cursurilor si a materiilor predate. Ex-seful "fostei" catedre de Jurnalistica a atacat si subiectul posturilor din schema. Acesta l-a acuzat pe rectorul UVT, Ioan Mihai, ca nu a mai scos posturi la concurs de mai multi ani.

"De patru ani incerc sa il propun pe Lucian Ionica (directorul TVR Timisoara - n.r.) pentru postul de profesor universitar, pentru care este perfect calificat. De fiecare data statele de functie mi-au venit inapoi, cererea mea fiind respinsa", a adaugat Tolcea.

La fosta catedra de Jurnalistica lucrau cinci cadre didactice, dintre care trei aveau functii duble. Din aceasta cauza, Marcel Tolcea a renuntat la postul de sef de catedra, alegand sa ramana numai directorul Muzeului de Arta din Timisoara.

"Am demisionat din functia de sef de catedra deoarece refuz sa particip la solutia imorala propusa de rectorul Mihai", a mai declarat, cu ironie, cadrul universitar.

In alta ordine de idei, studentii de la Jurnalistica i-au promis profesorului lor ca il vor sustine in toate demersurile intreprinse. De aceea ei sustin ca vor trimite un alt protest la Ministerul Educatiei, in numele lor, pentru a intari ceea ce au comunicat profesorii lor in primul protest trimis.

"Cred ca putem modifica decizia luata, deoarece si in prima faza am reusit sa schimbam parerea Senatului Universitatii prin protestul inaintat la inceputul lunii octombrie, asa ca de ce nu ar fi posibil si acum?", a mai declarat Tolcea.