O piesa a Teatrului Evreiesc de Stat, ce o are protagonista pe actrita Maia Morgenstern, a fost promovata la Oradea, fara sa fie incheiat, insa, un contract cu Teatrul de Stat. Prin urmare, piesa nu va mai avea loc, iar conducerea teatrului oradean a ordonat ca afisele din oras sa fie date jos.

Conducerea institutiei de cultura sustine ca impresarii care se ocupa de promovarea piesei “Mic si al dracului”, a Treatrului de Stat Evreiesc au pus afise in Oradea, fara sa incheie in prealabil un contract cu Teatrul de stat. Piesa, ce o avea pe Maia Morgenstern cap de afis, urma sa se joace pe 21 februarie, de la ora 19.00, la Oradea.

Insa, conducerea Teatrului de Stat s-a aratat suprinsa de aparitia afiselor, avand in vedere ca nu exista niciun contract incheiat pentru acest spectactol.

Directorul institutiei de teatru, Ioan Silaghi, a declarat ca pentru ziua si ora la care trebuia sa se joace “Mic si-al dracului”, sala este deja inchiriata pentru spectacolul Teatrului National “I. L. Caragiale” din Bucuresti, “Idolu’ si Ion Anapoda”, cu Dan Puric.

“Nu s-a semnat nici un fel de contract pentru piesa cu Maia Morgenstern. Este o greseala a impresarilor. Nu am fost instiintati nici macar verbal despre aceasta piesa. Pe data de 21 sala este inchiriata pentru un alt spectacol”, a adaugat Silaghi. El a adaugat ca va trimite oameni pentru a dezlipi afisele si spera ca Primaria sa-i amendeze pe cei care au pus afisele.