Aparitia presedintei Colegiului Farmacistilor din Timis, Ana Miclea, la o conferinta de presa transmisa pe un post TV national a starnit si mai tare disputele deja existente intre aceasta si conducerea Casei Judetene de Asigurari de Sanatate.

Seful acestei institutii, Horia Cristian, a convocat ulterior o conferinta de presa pentru a demonstra jurnalistilor ca bugetul sanatatii nu a fost impartit politic, asa cum acuza unii dintre directorii “defavorizati”, ci pe criterii dinainte stabilite.

Discutiile au pornit in contradictoriu din start, tema disputei fiind sumele de bani pe care CJAS le-a alocat pentru medicamentele gratuite si compensate. Ieri, din cele 44 de farmacii din Timisoara care erau in relatie cu institutia, 34 isi epuizasera plafonul, in timp ce in judet, din 60 de unitati, doar noua nu mai eliberau retete.

“Va rugam sa recunoasteti ca nu sunt bani suficienti in Timis. Se tot spune ca sunt bani, dar oamenii umbla de la o farmacie la alta cu retetele in mana. In plus, nu e corect sa ne puneti pumnul in gura pentru ca am spus ca nu sunt destui bani”, i-a spus Ana Miclea lui Horia Cristian.

Presedintele CJAS nu a fost, insa, de acord cu afirmatia reprezentantei farmacistilor. “Avem un plafon de 5,9 milioane lei noi pentru luna februarie. Nu vreau sa comentez de ce atat de multe farmacii si-au terminat banii atat de repede.

Oricum, astazi (ieri - n.r.), am suplimentat fondurile pentru 78 de farmacii din oras si doua din judet, cu 600.000 lei, si suntem gata sa le suplimentam in fiecare zi daca e nevoie”, a subliniat Cristian.

Lidera farmacistilor s-a aratat dispusa sa se impace cu seful CJAS cu conditia sa existe negocieri si discutii amiabile. “Am simtit o atitudine aroganta la sedintele pe care le-am avut. Va rog sa va schimbati atitudinea fata de noi si cred ca vom putea discuta altfel. Chiar si suplimentarea de fonduri s-a decis fara sa consultati”, a adaugat Ana Miclea. Rugamintea acesteia nu a primit, insa, nici un raspuns.