Incapatanarea lui Gheorghe Pelehra de a le bloca noilor administratori accesul la documentele firmei a fost la un pas de a degenera aseara in lupte de strada. Si asta dupa ce a platit mai multi „baietasi” pentru a pazi intrarea in sediul SC Agrementul SA, adica Vila Verde din Mamaia.

Asta in conditiile in care, cu o zi inainte, soferul si asociatul sau, Erdal Abduraman, si-a parcat masina la o palma de zidul vilei, exact in dreptul usii de acces, blocand astfel intrarea. Intamplarea a facut ca oamenii platiti de Pelehra sa fie cunoscuti ai celor care ii insoteau pe administratori, asa incat cele doua tabere au coalizat, spre disperarea afaceristului.

Acesta s-a vazut la un moment dat singur, inconjurat de cativa zeci de oameni care strigau „hotul!” sau „da-ne banii inapoi!”. Din cauza tensiunii din ce in ce mai mari, a fost nevoie de interventia a trei echipaje de politie, care au sosit la Vila Verde pentru aplanarea conflictului ce parea iminent.

(Picatura care a umplut paharul rabdarii actionarilor a fost dezvaluirea potrivit careia Agrementul se afla in executare silita pentru neplata a peste 4,1 miliarde lei. Oamenii au intrat pur si simplu in panica, mai ales dupa ce s-au convins de veridicitatea datelor oferite de noi prin consultarea site-ului Ministerului de Finante.

Incurabil, Pelehra a continuat sa sustina, si in fata televizunilor, si a zecilor de oameni care il contestau, spunandu-le ca nu stiu sa citeasca, iar cele 4,1 miliarde lei reprezinta de fapt cifra de afaceri si nu datoriile.

Din fericire pentru el, numarul mare de politisti prezenti la fata locului a oprit multimea de la comiterea unor acte regretabile, cu atat mai mult cu cat obraznicia lui Pelehra a depasit orice limite, sustinand batojocoritor, in mai multe randuri, ca printre cei prezenti nu sunt de fapt decat 3-4 actionari, restul fiind angajati ai Bowlingului.

Si asta in timp ce in jurul sau 12 actionari cereau sa intre in vila pentru a pune sigilii pe actele firmei. Marea teama a actionarilor este ca Pelehra a intretinute o contabilitate dubla, situatie in care fostul administrator este pasibil de ani grei de puscarie.

Temerile lor sunt alimentate de faptul ca desi controalele ANAF au aratat o contabilitate curata, fara datorii, datele publice ale Ministerul de Finante arata cu totul altceva. Din cele aflate de la oamenii adunati acolo, intentia lui Pelehra ar fi aceea de a falimenta intentionat firma, fara a-i anunta in prealabil despre absolut nimic.

In timpul tensiunilor de aseara, afaceristul a reusit sa-i irite pana si pe politistii care si-au facut parca abonament zilnic la Vila Verde, fiind a cincea zi la rand in care au fost chemati de Pelehra la sediul firmei din Mamaia. Singur si foarte nervos, Pelehra a inrosit telefonul, mergand mereu cu acesta catre un politist sau altul pentru a se lauda probabil cu pilele sale.

Fapt care i-a facut la un moment dat pe doi oameni ai legii, retrasi mai deoparte sa comenteze enervati de-a dreptul: „Ai vazut cum tot vine asta cu telefonul la noi?! Luati si vorbiti, luati si vedeti, de parca ma intereseaza pe mine problemele si relatiile lui!”.

In cele din urma, noii administratori, Ion Gottschling si Ion Diacu au spart usa si au intrat in sediul firmei, unde, alaturi de actionari, au sigilat toate actele pe care le-au gasit.

Explicatia si agitatia lor este simpla: din momentul in care a pierdut functia de administrator Pelehra a inceput sa faca vizite foarte dese la sediul firmei dupa caderea noptii, din ce ne-au declarat mai multi actionari.

Acestia banuiesc ca afaceristul distruge sau sustrage actele firmei pentru a-si acoperi ilegalitatile, motiv pentru care au decis sa le adune pe toate si sa le sigileze pana la venirea unui audit care sa stabileasca situatia exacta a firmei si masurile care trebuiesc luate pentru redresarea acesteia. Vom reveni.