O fosta pacienta care a primit diagnostic gresit din partea medicilor Spitalului Clinic Judetean din Timisoara, este decisa sa dea in judecata, pe cale civila, institutia. Ea s-a aratat nemultumita de rezultatul unei anchete efectuate de Colegiul Medicilor din judet.

Valeria Sighisoreanu a fost consultata de mai multi doctori de specialitate, dar nici unul dintre ei nu i-a pus diagnosticul real, desi semnele rupturii de splina erau evidente. Femeia a ajuns pe mana unor medici rezidenti, care au stabilit ca sufera de o nevralgie intercostala si i-au prescris o reteta in care tratamentul medicamentos trebuia urmat cu Mydocalm, Algocalmin si Piafen.

Pentru ca a lesinat de doua ori in cele patru ore petrecute la Sectia de Urgenta a Judeteanului, fara ca starea sanatatii sale sa se amelioreze si sa stie un verdict clar al afectiunii de care suferea, bolnava a apelat la medicul personal, care a decis internarea sa intr-un alt spital.

Aici a fost descoperita ruptura de splina, care a necesitat o interventie chirurgicala de urgenta, dupa alte doua operatii.

Avocatul Florin Kovacs a declarat ca a fost depusa o plangere penala impotriva rezidentilor Viorel Bucur si Cosmin Munteanu la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis inca din vara, dar nici pana acum nu a fost data o rezolutie.

De asemenea, la finalul anului trecut, Comisia de disciplina si jurisdictie profesionala a Colegiului Medicilor Timis i-a gasit nevinovati pe medicii de la Spitalul Judetean care au aplicat tratamentul gresit pacientei.

In raspunsul primit de femeie se preciza ca “ruptura de splina nu a fost provocata de medici” si ca “interventia operatorie nu a produs o vatamare, ci, dimpotriva, i-a salvat viata”.

Membrii Colegiului au mai mentionat ca bolnava “a fost primita si tratata cu toata atentia”, fara sa tina cont de faptul ca nu personalul medical de la Spitalul Judetean i-a pus diagnosticul si nu a efectuat operatia de splenectomie.