Hypermarketul Interex se deschide astazi, pe locul fostului Univers’All. Magazinul reprezinta o investitie facuta de Interex CDE Romania, o filiala a grupului francez Groupement des Musquetaires.

Magazinul Interex are aceeasi suprafata ca si fostul Univers’All si ofera peste 15.000 de produse variate, de la produse alimentare, pana la electrocasnice, papetarie sau accesorii auto. De altfel, potrivit conducerii firmei franceze, la magazinul din Sibiu au fost angajate 20 de persoane care au lucrat la Univers’all.

Potrivit lui Stanislas Mainfroy, secretar general al Interex CDE Romania, numarul total de angajati preluati de la Univers’all ar fi putut fi mai mare. „Am preluat 20 de angajati si datorita faptului ca, din cate am inteles noi, fostul director de la Univers’all a plecat la Trident cu o buna parte din echipa”, declara Stanislas Mainfroy.

In total, la unitatea sibiana Interex lucreaza 53 de persoane, potrvit datelor oferite de oficialii companiei. Grupul francez a investit patru milioane de euro in magazinul de la Sibiu.

Interex Sibiu este al noua-lea magazin din Romania, deschis de retailer-ul francez. Primul magazin Interex din tara a fost inaugurat in 2002, la Ploiesti, in anii urmatori, grupul francez reusind sa deschida alte magazine la Giurgiu, Satu Mare, Targu-Jiu, Focsani, Ramnicu Valcea, Targoviste si Constanta.

"Suntem prezenti in Romania din 2002, deci avem de recuperat in fata celorlalti retaileri de pe piata”, a declarat Philippe Lavalard, presedintele consiliului de administratie al firmei franceze care detine lantul Interex. Acesta a precizat ca numarul total de angajati pe care ii are grupul francez in Romania este in jur de 600.

Produse la pret de discount

Strategia Interex se bazeaza, potrivit reprezentantilor firmei franceze, pe oferirea unei game foarte variate de produse, la pret de discount. Cu alte cuvinte, Interex promite preturi foarte mici si calitate buna. In ceea ce priveste concurenta retailerilor puternici prezenti la Sibiu, directorul magazinului Interex, Lucian Salcudean, crede ca nu exista probleme.

"Punctul nostru forte se numeste proximitatea. Suntem principalul magazin din zona”, arata Lucian Salcudean, care crede ca publicul tinta al Interex si cel de la magazinele din parcul de retail de langa Sibiu, nu se intersecteaza foarte mult.

Interex este prezent in acest moment in noua tari. Potrivit oficialilor Interex CDE R, in anii urmatori, compania isi propune sa devina lider de distributie in Balcani, prin dezvoltarea si extinderea retelelor, atat in regiunile unde este prezent, cat si in alte tari din zona Balcanilor.

Groupement des Mousqetaires, din care face parte Interex CDE R, este al cincilea grup din lume in domeniul distributiei si comercializarii de produse alimentare si nealimentare. grupul francez este cunoscut mai ales prin una din firmele componente, Intermarche.