Boema Prest, unul din cei mai importanti comercianti si distribuitori de produse alimentare si bauturi, din Sibiu, a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 148,2 milioane de lei (circa 42,2 milioane de euro), in crestere cu 11 la suta fata de 2005.

Profitul inregistrat de Boema Prest anul trecut este de 3,1 milioane de lei (circa 890.000 euro). „Ne asteptam ca anul acesta profitul sa fie cel putin egal cu cel din 2006 sau sa fie putin mai mare.

Activitatea companiei se va eficientiza anul acesta, in sensul ca vom avea un rulaj mai mic, dar profit cel putin egal cu cel de anul trecut”, precizeaza Radu Simtion, asociat la firma sibiana alaturi de Adrian Fulea.

Principala schimbare in ceea ce priveste protofoliul de clienti al firmei, in acest an, este inlocuirea unui important producator de tigari, cu alti trei furnizori de produse alimentare.

Producatorul de tigari avea o pondere de circa 50 la suta in rulajul companiei sibiene insa avea un aport de doar 30 la suta din profit. Potrivit estimarilor firmei, noii furnizori vor aduce un profit cel putin egal cu cel adus pana acum de producatorul de tigari.

Boema Prest isi va canaliza banii de investitii in acest an pentru aducerea spatiilor de depozitare si a logisticii existente la standardele UE. Firma sibiana are in acest moment o „flota” de 150 de masini, cu care realizeaza distributie in patru judete, Sibiu, Alba Hunedoara si Valcea. Boema a patruns pe piata din Valcea in decembrie 2005 si si-a consolidat pozitia anul trecut.

"Nu putem spune ca cele mai multe vanzari sunt in judetul Sibiu, pentru ca fiecare judet in care suntem prezenti are un anumit specific si un anumit potential”, arata Radu Simtion.

Firma are 250 de angajati si a reinvestit constant profitul, incepand cu 1994, anul infiintarii. Boema Prest SRL are in proprietate si in chirie cinci depozite.