Framantarile din interiorul PNL par sa se rasfranga si la nivel local. Dupa demisia fostului lider al filialei din Bistrita-Nasaud a partidului, Sabin Iliesi, si trecerea sa la PLD, organizatia, condusa acum de Teodor Atanasiu, se pregateste sa-si aleaga un alt presedinte. Alegerile sunt programate pentru sfarsitul lunii martie, dar batalia nervilor a inceput deja.

Unul dintre candidatii la sefia PNL Bistrita-Nasaud este Ioan Tintean, actual sef al Directiei Generale a Finantelor Publice, sustinut de liberalii din judet.

In prezent vicepresedinte al filialei, el il are ca si contracandidat anuntat pe secretarul de stat Valer Bindea, de la Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei, si el vicepresedinte, dar care beneficiaza de sprijinul liberalilor din municipiul Bistrita.

Intre numeroasele diferente intre cei doi este si cea legata de faptul ca, in cazul in care va fi ales presedinte, Tintean se va autosuspenda pentru doi ani din functie pentru a nu-si pierde actualul loc de munca. "Eu candidez pentru functia de lider fiindca mi-au cerut-o colegii mei din judet.

Statutul PNL, la articolul 16, imi da posibilitatea sa ma suspend din functie pe o durata de la 1 la 4 ani in cazul in care ocup un post de demnitate publica, ceea ce este si cazul meu. In aceasta situatie, presedinte va deveni vicepresedintele cu cel mai mare numar de voturi obtinut, iar eu sper ca acesta sa fie senatorul Mircea Mereuta", a spus Tintean.

Potrivit sursei citate, sustinatorii sai pentru mandatul de lider judetean sunt de acord cu aceasta strategie, deoarece considera ca este mai importanta, pentru moment, functia sa de director al Finantelor. Totodata, liberalii care i-au cerut sa candideze nu vor ca Valer Bindea sa ajunga lider judetean.

"Sustinerea mea vine mai ales din judet, in timp ce a contracandidatului meu provine din randurile organizatiei municipale Bistrita", a adaugat Tintean. El se bazeaza pe voturile a peste 50 la suta dintre delegatii la Conferinta judeteana de alegeri, care a fost programata pentru 24 martie.

Filiala condusa interimar

"Pana acum, doar eu si cu Valer Bindea ne-am anuntat candidaturile. Termenul-limita pentru depunerea lor este 22 martie, insa nu stiu sa mai existe si alt contracandidat. Nu mi-e teama de confruntarea cu Valer fiindca stiu ca organizatia Bistrita va fi reprezentata de doar 50 din cei 420 de delegati la conferinta", a mai spus actualul sef al DGFP.

Tintean a detinut, in ultimele doua mandate, functia de vicepresedinte al filialei, iar intre 1993 si 1997 a fost lider al organizatiei municipale a PNL. El a facut parte, de doua ori, din Consiliul Local Bistrita, iar in 2004 a devenit consilier judetean. A demisionat din functie in momentul in care a fost numit intr-o demnitate publica.

Valer Bindea este si el vicepresedinte al filialei si a candidat, la alegerile precedente, impotriva lui Iliesi, insa a pierdut.

Filiala PNL a ramas fara lider dupa ce Sabin Iliesi, fostul presedinte, a demisionat din functie pentru a se inscrie in PLD. Filiala este condusa interimar de Teodor Atanasiu, care este si presedinte al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului.