Reprezentantii a 17 asociatii de revolutionari din intreaga tara au reusit sa se constituie oficial in Loja de Onoare a Revolutionarilor din Decembrie 1989 (LORD), la peste un an de cand s-a discutat prima data despre acest subiect. Intalnirea a avut loc sambata, la Prefectura Timis.

Presedintele LORD si al Asociatiei Revolutionare Fratie, Egalitate, Colaborare, Cooperare Timisoara, Tudorin Borlacu, a spus ca loja este alcatuita din cele mai "curate" asociatii de revolutionari, infiintate in 1990, inainte de promulgarea Legii 42. In opinia sa, cele infiintate dupa aceasta lege nu sunt "curate".

Principalul tel al "lorzilor" este sa continue procesul de "curatenie" a asociatiilor de falsii revolutionari. "Prin LORD vrem sa realizam cea mai credibila structura a societatii civile reprezentativa pentru toata paleta sociala, fiindca avem oameni cu cladirea cea mai inalta si oameni cu cladirea cea mai de jos, sa fim un liant dintre societatea civila si institutiile statului de drept.

Totodata, vrem sa ducem inainte idealurile si ideile Revolutiei din 1989, de a ne exprima fata de bunul mers al societatii si de a ne aduce contributia la unitatea asociatiilor de revolutionari celor mai credibile", a declarat Burlacu.

In asociatie s-au inscris revolutionari din Bucuresti, Arad, Timisoara, Lugoj, Dolj, Cluj, Dambovita, Craiova sau Targu-Mures, sediul central al lojii fiind in Timisoara.