La limita!

La sedinta de Consiliu Local de ieri, taximetristii clujeni au obtinut acord favorabil din partea consilierilor in ceea ce priveste neobligativitatea de a-si vopsi masinile in culoarea alba. Initial, proiectul de hotarire se referea ca, pina la data de 30 ianuarie 2007, soferii de taxi sa aiba un ragaz in acest sens.

Termenul a fost, insa, decalat pina la 1 ianuarie 2008, data la care se spera ca deja va fi votata Legea Taximetriei, ce va aduce mai multe reglementari pentru taximetristii din intreaga tara.

Initiativa consilierilor locali de la PC vine dupa ce, in doua rinduri, sute de soferi din Cluj-Napoca au iesit in strada, in semn de protest. Noua hotarire modifica HCL 152/2004, potrivit careia, din 1 martie 2007, taximetristii clujeni ar fi fost obligati sa-si vopseasca in culoarea alba, unica pentru toti, masinile.

"Sintem multumiti de hotarirea de ieri. Era prioritar sa obtinem o aminare a obligativitatii vopsitului masinii in culoarea alba, mai ales ca ieseam din termen la 1 martie. Am obtinut exact aminarea pina la aparitia noii legi“, ne-a declarat Grigore Sarmasan, presedintele Sindicatului Liber Napoca.

"Lista neagra“ a taximetristilor

Tot ieri, reprezentantii sindicali au inminat consilierilor locali un memoriu prin care cer inlaturarea licentei de transport si executie eliberata de Autoritatea Rutiera Romana, dar si ca taximetristii independenti sa se poata asocia in scop lucrativ, si nu in SRL-uri sau societati comerciale.

De asemenea, Sindicatul Liber Napoca a intocmit o lista „neagra“ cu 400-500 de taximetristi ce nu au lipita, conform legii, bulina cu numarul de autorizatie emisa de catre Primaria Cluj-Napoca, fapt ce este neconcurential, induce in eroare clientii si incalca legea taximetriei.

"Cerem, in acest fel, ca reprezentantii municipalitatii sa-i verifice pe acesti colegi si sa ia masuri legale impotriva lor“, a evidentiat Sarmasan.