Politistii sibieni sint in doliu. Unul dintre colegii lor si-a pierdut viata in noaptea de miercuri spre joi, intr-un tragic accident rutier petrecut pe Valea Oltului. Agentul sef principal Cornel Piloiu se afla in misiune, alaturi de colegul sau, agentul sef adjunct Constantin Nitu, in momentul producerii nenorocirii.

Masina in care se aflau a patruns pe contrasens si s-a izbit frontal intr-o autoutilitara. Cornel Piloiu a murit pe loc, iar colegul sau a scapat doar cu citeva zgirieturi.

Era la volan

Unul dintre cei mai cunoscuti politisti din Sibiu a murit, miercuri noaptea. Agentul sef principal Cornel Piloiu, din cadrul Serviciului politiei Rutiere Sibiu, Biroul Politiei Rutiere pentru Drumuri Nationale, si-a pierdut viata intr-un groaznic accident de circulatie petrecut pe Valea Oltului, in afara localitatii Boita.

Agentul se afla la volanul unui autoturism Dacia Logan, alaturi de colegul sau, agentul sef adjunct Constantin Nitu. Cei doi politisti erau in timpul serviciului si rulau cu o viteza de aproximativ 57 de kilometri pe ora in momentul in care autoturismul a patruns pe contrasens si s-a izbit violent intr-o autoutilitara. Cornel Piloiu s-a stins pe loc.

Inexplicabil

La locul accidentului au sosit mai multe echipaje de Politie, dar si o ambulanta. Medicii nu au mai putut decit sa constate decesul politistului. Colegul sau, in schimb, a scapat ca printr-o minune doar cu citeva zgirieturi. Nimeni nu isi explica ce s-a putut intimpla. Accidentul s-a produs, cel mai probabil, intr-un moment de neatentie a soferului. Si acel moment i-a fost fatal.

Ancheta este, inca, in curs. "Din primele cercetari, nu putem spune cu exactitate ce s-a petrecut. Nu pot explica cum a ajuns masina pe contrasens. S-a demarat o ancheta, care nu va exclude nici o posibilitate", a declarat subcomisarul Lucian Tarnu, adjunctul sefului IPJ Sibiu.

Politist model

Agentul sef principal Cornel Piloiu avea 49 de ani si lucra in cadrul Serviciului Politiei Rutiere Sibiu de 20 de ani. „A fost un bun coleg, unul dintre lucratorii cu experienta, care activa in cadrul Serviciului inca din 1987. A fost un model de buna conduita pentru colegii tineri si tutore profesional pentru multi dintre colegii mei. Un om de ajutor, corect, atit din punct de vedere profesional, cit si extraprofesional.

A fost un politist model, pentru intregul colectiv, pentru noi toti", spune, cu regret, subinspectorul Bogdan Maxim, de sla Serviciul Politiei Rutiere Sibiu. Cornel Piloiu avea gradul de agent sef principal, primit la 1 decembrie 2006, inainte de termen, pentru merite deosebite. Era casatorit si are un copil de 18 ani.