Liderul PSD Cluj-Napoca, Remus Lapusan, crede ca liberalul Marius Nicoara strica imaginea politicii clujene prin felul in care acesta este descris in memoriul trimis de omul de afaceri Arpad Paszkany institutiilor statului si presedintelui Traian Basescu.

Pe de alta parte, colegii de Alianta ai lui Nicoara, liderii democrati clujeni Daniel Buda si Emil Boc nu cred ca Nicoara ar trebui sa faca precizari asupra acuzelor care i se aduc.

Lapusan a mai spus ca, in opinia sa, Nicoara ar trebui sa spuna clar ce e adevarat si ce nu din afirmatiile lui Paszkany, insa nu a putut preciza cand, unde si cum sa faca Nicoara precizarile referitoare la acuzatiile pe care i le aduce omul de afaceri.

Remus Lapusan a mai apreciat ca gestul de marti al presedintelui Basescu, care a inaintat memoriul lui Paszkany Parchetului General cu cererea de solutionare in litera legii, este o imixtiune in justitie.

Contactat de "Romania libera", Marius Nicoara a afirmat din nou ca memoriul lui Paszkany este o colectie de informatii adevarate, combinate cu diversiuni. "Este un memoriu construit de profesionisti, de specialisti in dezinformari", a incheiat Nicoara.

Omul de afaceri clujean Arpad Paszkany a trimis zilele trecute un memoriu institutiilor de stat din Romania, memoriu care a ajuns si la Presedintie, in care acesta il acuza pe liberalul Marius Nicoara de "trucarea" unei licitatii in defavoarea unei firme la care el detine un procent.

Colegii de Alianta ai lui Marius Nicoara, presedintele PD Cluj, Daniel Buda si liderul PD Emil Boc au declarat ieri ca nu vad sensul unor noi explicatii. "Marius Nicoara este una din personalitatile clujene care stie ce are de facut, nu trebuie sa-i spuna Daniel Buda", a explicat liderul PD Cluj.

Emil Boc, pe de alta parte, a explicat ca el si Marius Nicoara au dat explicatii atunci cand le-au fost cerute de organe de ancheta. "Am fost audiati, si el si eu, si am dat toate explicatiile necesare. Nuc cunosc alt probatoriu si la mine functioneaza prezumtia de nevinovatie", a spus liderul national al PD.