Producatorii agricoli din orasul aradean Pecica vor putea sa-si scoata la vanzare marfurile in spatiul virtual, dupa ce administratia publica locala va implementa un proiect care vizeaza o piata virtuala de gros.

Primarul orasului, Iustin Cionca, a anuntat ca a depus la Biroul de Finantare Transfrontaliera Oradea un proiect intitulat "Dezvoltarea afacerilor transfrontaliere ale producatorilor agricoli si prelucratorilor de produse agricole", de unde spera sa obtina o finantare de 135.000 euro.

Primaria va pune gratuit la dispozitia producatorilor sau cumparatorilor o pagina de Internet, unde vor putea fi consultate toate ofertele. "Sistemul va putea functiona si prin anticipatii.

Astfel, in cazul in care producatorul estimeaza ca va avea o recolta de cateva tone, prin anuntarea ei anticipata in spatiul virtual, aceasta va putea fi cumparata din timp, de cineva interesat. Acestea sunt doar cateva exemple, insa aplicatiile vor fi mult mai mari", a precizat Iustin Cionca.

Primarul este optimist in ceea ce priveste obtinerea finantarii, cu atat mai mult cu cat autoritatile au identificat un spatiu care ar putea gazdui toate echipamentele pentru functionarea pietei virtuale de gros.

Proiectul va viza instruirea producatorilor agricoli, dar si schimburi de experienta intre producatorii din Romania si Ungaria.

Noi vom pune, gratuit, la dispozitie o pagina de Internet, unde producatorii, dar si cumparatorii, vor putea consulta ofertele