Concesionarul serviciului de termoficare a Municipiului Ploiesti, societatea Dalkia Termo Prahova, a cerut din nou Consiliului Local Ploiesti sa aprobe majorarea tarifelor de livrare a energiei termice. Solicitarea a fost transmisa vineri, 30 martie, si publicata pe site-ul Primariei Ploiesti. Prin adresa PH 073095, conducerea operatorului de termoficare propune „ajustarea (n.r.

majorarea) tarifelor la energia termica livrata consumatorilor” incepand cu 1 mai. Preturile solicitate sunt urmatoarele: pentru populatie 403,54 lei / Gcal (TVA inclus), fata de 187,42 lei / Gcal cat este in prezent, iar pentru agentii economici 911,40 lei / Gcal, fata de 178,03 lei / Gcal cat este acum.

Asadar, Dalkia Termo Prahova cere nici mai mult nici mai putin decat scumpirea caldurii de peste doua ori la populatie, respectiv de sapte ori pentru consumatorii industriali! Interesanta este motivatia acestei solicitari, semnata de Anoine Lasage, directorul general al companiei: „Valoarea acestor tarife este datorata numeroaselor raporturi pe care le-am suportat de la sfarsitul lui 2005

si ii poate determina pe multi consumatori sa se debranseze. Aceasta contravine obiectivelor de mentinere a serviciului public de caldura pe termen lung”.

In mod normal, solicitarea Dalkia Termo Prahova ar trebui supusa dezbaterii si aprobarii consilierilor ploiesteni in viitoarea sedinta a legislativului local, insa acest lucru se va intampla doar daca alesii PSD, care sustin scumpirea tarifului la caldura, vor fi siguri ca au sorti de izbanda.

Pana acum, toate tentativele de majorare a tarifului la energia termica au esuat, consilierii liberali si cei democrati votand de fiecare data impotriva unei masuri care va afecta serios atat buzunarele ploiestenilor, cat si bugetul local.