“Aici sunt banii dumneavoastra!”

Modelul panourilor cu sloganul “Aici sunt banii dumneavoastra” adoptat de Traian Basescu cand acesta era ministru al Transporturilor, a fost adoptat recent si de un primar prahovean. Este vorba de Danelus Costea, edilul Slanicului, care a impanzit localitatea cu panouri cu realizarile primariei in mandatul sau.

In total au fost montate peste 20 de suporturi publicitare, in care apar alimentari cu apa, asfaltari, indiguiri sau modernizari de institutii de invatamant. “Lumea ma oprea pe strada si ma intreba ce fac cu banii? Am montat aceste panouri pentru ca cetatenii sa stie pe ce cheltuim fondurile de la bugetul local sau judetean”, spune primarul Costea.

Acesta sustine ca materialele publicitare au fost confectionate din bani publici, dar de catre angajatii primariei. Desi este membru al Partidului Romania Mare, edilul se declara un fan infocat al presedintelui Basescu, pe care l-a copiat. “Sunt un admirator al sefului statului, inca de pe vremea cand era minstru si primar. De la el am luat si ideea cu panourile publicitare.

Consider ca toti parlamentarii si ministrii ar trebui sa fie mai intai primari pentru a invata ce inseamna administratie”, spune Danelus Costea.

Internet prin fibra optica

Alti primari au adoptat o alta tactica pentru atragerea simpatiei alegatorilor. In Banesti, primarul a introdus internet prin fibra optica, asa cum doar marile companii de telecomunicatii au. “Furnizorii de internet ocolesc satele pentru ca investitia la oras este mult mai usor de recuperat.

Eu am vrut ca locuitorii comunei, in special tinerii, sa aiba acces la tehnologie moderna”, explica necesitatea investitiei edilul Petre Costache. Pana acum, aproape 150 de familii au incheiat un abonament de internet pentru care platesc 10 euro, traficul fiind nelimitat. “Eu am feciorii plecati la munca in Spania si vorbesc seara cu ei pe internet.

Ma ajuta nepotul sa deschid calculatorul, dar tare e bine ca mi-e dor de copiii mei” spune Maria Antonescu, o batrana din satul Urleta multumita de initiativa primarului. In comuna Olari, primarul face garduri la toate institutiile publice. Fie ca e scoala, gradinita sau sediul politiei copmunitare, toate unitatile au acelasi tip de gard inalt, imbracat in piatra de munte.