Primarul municipiului Ramnicu Valcea, Mircia Gutau, co-asociat la o firma care deruleaza un proiect de constructie a unui complex rezidential in oras a decis in ultimul moment sa retraga de pe ordinea de zi a ultimei sedinte de Consiliu Local aprobarea avizului pentru constructia celor patru blocuri care intra in viitoarea investitie.

Anumite surse sustin ca Gutau a luat aceasta decizie dupa ce ar fi primit semnale ca majoritatea consilierilor locali nu agreeaza dorinta de a face afaceri a primarului. El sustine, insa, ca toate afacerile sale sunt legale.

Acuzatii de luare de mita

Trebuie mentionat ca Mircea Gutau, fost membru PD, a fost trimis in judecata, anul trecut, pentru luare de mita de catre procurorii Anticoruptie. Alaturi de edil a fost invinuit si viceprimarul orasului, Nicolae Dicu, acesta din urma fiind banuit de complicitate la luare de mita.

Cei doi au fost acuzati in urma organizarii unui flagrant delict, exact in momentul in care viceprimarul incasa de la un om de afaceri suma de 30.000 de euro. Potrivit unor surse judiciare, primarul orasul Ramnicu Valcea, Mircea Gutau, i-ar fi cerut omului de afaceri suma de 50.000 de euro pentru acordarea unei autorizatii, iar viceprimarul a fost cel care a luat banii.

Potrivit acelorasi surse, omul de afaceri ar fi spus ca va da 30.000 de euro si a anuntat in acelasi timp organele legii.