Lucrarile de constructie la cel mai mare complex Aqualand din Romania, care va fi ridicat in municipiul Deva, au inceput deja. Investitia, care se ridica la opt milioane de euro, va fi amenajata pe un teren care a fost pus la dispozitia firmei constructoare de Primaria locala.

Fondurile prin care este realizat acest proiect provin din credite bancare si o parte din veniturile proprii ale administratiei devene.

Noul aqua land se va intinde pe o suprafata de 4200 de metri patrati, iar suprafata totala a proiectului de peste 8.000 de metri patrati. Acesta va fi format din sapte bazine de inot, atat pentru copii, cat si pentru adulti si varstnici, tobogane subacvatice, sala de forta, sala de tratament, sauna, Jacuzzi sau vibromasaj.

Firma care realizeaza intregul proiect este din Ungaria, iar finalizarea lucrarii trebuie facuta in noua luni, mai precis pana la inceputul anului 2008. Mai trebuie spus ca autoritatile locale au dat asigurari ca pretul de acces in complex va fi accesibil tuturor, acesta situandu-se intre 3 si 5 lei noi.