In cadrul sedintei de maine a consiliului local Ploiesti, alesii urbei ar putea rezolva prin votul lor, macar in parte, problema locuintelor pentru chiriasii caselor nationalizate, acum evacuati sau in prag de evacuare.

Astfel, potrivit unui proiect initiat de catre primarul Emil Calota se doreste achizitionarea unui imobil situat in ploiesti pe strada Fratiei, nr.1tocami in scopul rezolvarii problemei spatiului locativ foarte mic. „In fundamentare, eu am prezentat intreaga gama de categorii care au nevoie de locuinte.

Adica 160 de dosare ale chiriasilor din casele nationalizate, 400 de dosare ale celor care solicita locuinta sociala etc. Nu stiu cum se vor decide prioritatile, dar sunt foarte multi cei care au nevoie de o locuinta”, ne-a declarat directorul Administratiei Serviciilor social comunitare, Doina Capuz.

Daca se va decide achizitionarea acestei cladiri, ea va fi impartita intre chiriasii caselor nationalizate, retrocedate fostilor proprietari, cei care solicita locuinta sociala si cei care au nevoie de o locuinta de necesitate pe toata perioada in care locuinta lor se consolideaza.

Imobilul de pe Strada Fratiei are patru etaje si este un fost camin de nefamilisti pe care proprietarul doreste sa-l vanda la licitatie la un pret de pornire evaluat la 750.000 euro. Pentru achizitionarea unui astfel de imobil au fost deja prevazute 15 miliarde de lei vechi in bugetul din 2007. Cladirea are 78 de camere de locuit, iar cererea este cu mult mai mare.

Prioritara este categoria chiriasilor evacuati din caselel nationalizate, existand deja cateva cazuri in care oamenii au ajuns deja in strada, dupa ce le-a expirat termenul de inchiriere.