Curtea de Apel Alba Iulia a acceptat inlocuirea masurii arestarii preventive cu obligarea de a nu parasi localitatea, pentru toti cei sase inculpati aflati pina acum in arest, respectiv: Pop Constantin Ovidiu, Samu Vilmos, Ciufu Valentin Bogdan, Popeanu Cornel, Stanciu Marian si Mihaila Dan.

Pe linga dispozitiile si interdictiile normale in astfel de cazuri, celor sase inculpati li se interzice si frecventarea de baruri, restaurante si cluburi. Totodata, ei nu au voie sa se apropie de victimele traficului de persoane, de membrii familiilor acestora, de martori, de experti sau de coinculpatii din cauza disjunsa acesteia si sa nu comunice cu acestia direct sau indirect.

Pentru incalcarea oricareia din cele sapte dispozitii care le-au fost comunicate, inculpatii vor fi din nou arestati preventiv.

Decizia Curtii de Apel Alba Iulia este definitiva. Pe de alta parte, a fost mentinuta decizia Tribunalului Sibiu privind suspendarea judecarii cauzei si trimiterea dosarului la Curtea Constitutionala pentru a decide asupra exceptiei de neconstitutionalitate invocata de unul dintre aparatorii inculpatilor.

Inculpatii in dosarul Clanul Clamparu au stat in arest preventiv timp de trei ani, avocatul lor declarind - la pronuntarea sentintei - ca acestia au fost mentinuti ilegal in arest atita timp si ca justitia intra in sfirsit pe calea cea buna.

Retea de tip “Camora”

Potrivit anchetatorilor, reteaua pe care Ioan Clamparu a initiat-o avea ca model modul de actiune, regulile si pedepsele utilizate in cadrul “Camorei” italiene. Clamparu i-a cunoscut pe ceilalti membri ai bandei in penitenciarul de la Aiud, unde executa o pedeapsa pentru omor. El a fost eliberat conditionat in 1999, dupa executarea a doua treimi din pedeapsa de 15 ani.

In sarcina inculpatilor s-a retinut savarsirea infractiunilor de constituire, aderare si sprijinire a unui grup infractional organizat avand drept scop comiterea de infractiuni grave, proxenetism, trafic de persoane, trafic de minori si spalare de bani.