Soarta Stadionului „Ion Moina“ a spart monotonia sedintei de ieri a Consiliului Judetean (CJ). Consilierii si-au pasat replici taioase, dezbatind zeci de minute subiectul stadionului pe care joaca „U“ Cluj

CJ nu-si va „sparge“ banii

Centrele s-au mutat de pe „Moina“ in Consiliu Judetean

Proiectul de hotarire care facea referire la alocarea sumei de 700.000 de lei pentru derularea programului de consolidare a Stadionului „Ion Moina“ a trezit controverse in rindul alesilor judeteni. Banii respectivi sint destinati aducerii, pina in 15 iulie, a arenei la standardele minimale impuse de FRF.

Contrariate de faptul ca stadionul ar urma sa fie oricum demolat, unele voci si-au manifestat dezacordul privitor la alocarea unei sume relativ importante de bani pentru reabilitare. Consilierul PSD Dan Canta afirma ieri ca „trebuie sa le oferim suporterilor sansa de a-si vedea echipa in teren“.

In replica, UDMR-istul Matis Jeno a declarat ca „si CFR a jucat un tur la Dej si n-a picat cerul“.

Presedintele Marius Nicoara a linistit pentru putin timp spiritele, subliniind faptul ca banii urmeaza sa fie cheltuiti pe montarea a inca 1.000 de scaune in zona inferioara a Tribunei I, acolo unde constructia este realizata pe pamint si structura de rezistenta permite aceasta operatiune.

Va fi amenajata o parcare, masa presei va fi dotata cu prize care sa asigure montarea laptop-urilor, iar in zona tribunei oficiale se va amenaja o platforma pentru transmisiile sportive TV. Programul prevede si reamenajarea spatiilor destinate conferintelor de presa, controlului antidoping sau spatiilor medicale.

Conform lui Nicoara, „grosul banilor“ nu va fi investit „in betoane“, adica in constructii care ulterior vor fi demolate

Singuri impotriva celorlalti

„Am pierdut 6 luni printr-o greseala, si anume acel parteneriat cu Primaria (...) Astea cu cei 50.000 de metri patrati de la RADP si cu Ordinul Arhitectilor sint povesti...“, a spus Dan Canta, sustinind vehement ideea ca CJ sa initieze singur demersurile pentru atragerea de investitori in vederea edificarii noului stadion.

Canta a mai sugerat, totodata, demararea lucrarilor, cit de curind posibil, in zonele aferente arenei existente si a recunoscut ca „Ion Moina“ reprezinta marul discordiei intre CJ si municipalitate.

Astfel, in sedinta de ieri, consilierii judeteni au decis ca institutia sa isi asume singura inceperea demersurilor de construire a unui nou stadion, in conditiile in care Consiliul Local nu a prezentat documente menite sa demonstreze ca este proprietar la terenurile care urmau sa fie aduse in asociere.

In urmatoarele 2 saptamini se va elabora documentatia pentru organizarea unei licitatii in vederea edificarii noii arene pe actualul amplasament, dupa demolarea, pe bucati, a stadionului „Moina“

Cont pentru stringere de fonduri

CJ va deschide joi un cont bancar necesar stringerii de fonduri in vederea reabilitarii Stadionului Municipal „Ion Moina“, propunerea apartinindu-i lui Marius Nicoara (foto), care a promis ca va fi primul care va dona intre 5.000 si 10.000 de lei.

„Sper sa i se poata oferi echipei «U» Cluj posibilitatea sa joace pe «Ion Moina» si sa primim donatii din intreaga tara, din partea tuturor suporterilor «Sepcilor rosii»“, a spus acesta.