Inaugurarea va avea loc astazi, iar functionarea noii fabrici va avea ca efect social asigurarea in perioada urmatoare a circa 160 de noi locuri de munca.

Bugetul local va creste cu circa 10 miliarde de lei vechi

Este vorba de o investitie facuta de compania germana Bosch Rexroth, in valoare de peste 11 milioane de euro, concern care prin activitatea desfasurata in ultimii ani la Blaj a asigurat locuri de munca pentru aproximativ 200 de oameni.

Potrivit conducerii administratiei locale, odata cu deschiderea noii fabrici, numarul angajatilor va ajunge la 360, iar in cazul in care investitia se va dovedi de succes acesta ar putea creste.

Viceprimarul urbei de la confluenta Tirnavelor, Gheorghe Valentin Rotar a apreciat ca investitia amintita este una deosebit de importanta pentru comunitatea locala, in conditiile in care, potrivit unor prime estimari, noua fabrica va suplimenta bugetul local cu pina la 10 miliarde de lei vechi.

Rotar a spus ca “inca de la prima intilnire cu reprezentantii concernului german, in vara anului 2005, mi-am dat seama de importanta atragerii lor la Blaj si de seriozitatea acestora. De departe insa, Blajul va cistiga cel mai mult la capitolul imagine si la dezvoltarea pietei fortei de munca. Bosch reprezinta deja o carte de vizita pentru Blaj si chiar pentru judet”.

Inaugurare in prezenta consului german

De mentionat faptul ca Primaria Municipiului Blaj si Consiliul Judetean Alba au sprijinit concernul german in demersul sau prin construirea infrastructurii necesare si cu racordarea la utilitati. Programul zilei de astazi cuprinde o ceremonie oficiala de inaugurare si vizitarea fabricii de catre oficialitatile care sint asteptate in numar mare, si de catre alti invitati.

Pina in cursul zilei de ieri au confirmat participareala momentul festiv: consulul general al Germaniei in Romania Thomas Gerlach, presedintele CJ Alba Ion Dumitrel, prefectul Cosmin Covaciu, presedintele Camerei de Comert Alba Corneliu Orzea,oficialitati si directori de institutii locale, precum reprezentanti de marca din conducerea firmelor Bosch si Bosch Rexroth.