Acum doua zile, „Monitorul de Prahova” a publicat o ancheta de presa in care sesizam celor indreptatiti sa rezolve o situatie de incompatibilitate in care se gasea consilierul PSD, Augustin Mitu.

Mai mult, pentru a argumenta acest caz, asa cum ne cere deontologia, am publicat actele doveditoare ca Mitu a participat la o licitatie a RATP in calitate de reprezentant al unei firme private.

Practic, un consilier local a participat la o licitatie organizata de o institutie subordonata consiliului Local Ploiesti, adica lui Augustin Mitu! Daca sefii PSD Prahova nu au ramas indiferenti la aflarea acestei situatii, nu la fel se poate spune si despre cei ce ar trebui sa faca lumina in acest caz: respectiv Primaria Ploiesti, prin secretarul acestei institutii, Magdalena Mazalu si

Institutia Prefectului din Prahova, prin juristii sai. Astfel, secretarul Mazalu ne-a declarat ieri: „In acest moment nu are loc nici o cercetare in acest caz. Trebuie sa ma edific foarte bine ca nu stiu prea multe deocamdata. Mai mult, trebuie sa ma sesizeze cineva cu privire la acest caz, altfel nu-mi pot depasi competentele, pentru ca nu sunt organ de ancheta”.

Cat despre subprefectul Mircea Ionita, acesta nici nu cunostea situatia, iar purtatorul de cuvant al Prefecturii, Mihai Condrescu ne-a declarat: „Nu am primit nici o sesizare pe aceasta tema. Prefectura nu se autosesizeaza ci da o rezolutie dupa ce cerceteaza dosarul transmis de catre Primarie”.

Astazi, Monitorul de Prahova va sesiza Prefectura Prahova si Primaria Ploiesti asupra starii de incompatibilitate in care s-a aflat consilierul Mitu pentru a obliga institutiile abilitate sa faca cercetari in acest caz.